A közösség szolgálatában: zongorát adományoztak a Lencsési Közösségi Háznak

2023. június 9. 16:59 | Varga Diána

Új hangszerrel gyarapodott a Lencsési Közösségi Ház Pap István nyugalmazott igazgató kezdeményezésére, akihez adományozóként csatlakozott Szarvas Péter polgármester, Varga Tamás alpolgármester és Csányi Illés önkormányzati képviselő.

Pap István, a Békés Megyei Művelődési Központ nyugalmazott igazgatója, aki 2023-ban kapta meg az önkormányzattól a Békéscsabai Életműdíjat, a Lencsési Közösségi Ház aktív látogatójaként és önkénteseként úgy döntött, hogy az elismeréssel járó pénzjutalmat a közösség javára fordítja. Éppen ezért azzal kereste meg Takács Pétert, a Lencsési Közösségi Ház tagintézményvezetőjét, hogy zongorát vásárolna az intézmény számára. Tudta ugyanis, hogy azokra az eseményekre, amelyeken hangszeres kíséret színesíti a programot, a kulturális létesítménynek a zeneiskolából kell kölcsönöznie. A tagintézményvezető a péntek délutáni ünnepségen a folyamatot részletezve hozzátette: örömmel fogadták a nemes felajánlást, amelyhez végül Szarvas Péter polgármester, Varga Tamás alpolgármester és Csányi Illés önkormányzati képviselő is csatlakozott, hogy igazán minőségi hangszert vásárolhassanak.

 

A zongora, amelyet Pap István felajánlásából vásároltak. Fotó: behir.hu/Papp Ádám

 

Az avató ünnepségen Pap István arról beszélt: amikor a közösség valamilyen szükségletét felismerve az emberek egy csoportja úgy dönt, hogy a feladat elvégzése érdekében jó lenne összefogni, az egy szép és nemes gondolat, amely szerencsére egyre gyakrabban meg is történik.

– Úgy gondolom, fontos, hogy legyen ilyen fajta támogatottsága az élő kultúrának is. A közösség rendezvényeihez szükség van zongorára, de a Lencsésin lakó gyerekeknek sokszor sincs hol gyakorolnia, így lehetőséget lehet teremteni ezeknek az igényeknek a kielégítésre. Azt kívánom, hogy a hangszer szolgálja a közösség ügyét, valamint azt is, hogy az intézmény érezze ennek a felelősségét – összegzett.

 

Avatóünnepség a Lencsési Közösségi Házban. Fotó: behir.hu/Papp Ádám

 

Szarvas Péter polgármester már arról beszélt: a Lencsési Közösségi Ház a város fontos kulturális intézménye. Korábban nem tudott róla, hogy hiányzik egy ilyen hangszer az intézményből, de mint mondta, ezért jó, hogy ilyen munkatársak dolgoznak itt, hiszen így tud egy ötletből megvalósítás, cselkevés születni, amelyet örömmel támogattak.

További programok »

Kultúra

Szeptember utolsó hétvégéjén ismét „muzsikál” az erdő Gyulán is

A „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat 2023-ban a 20. évfordulóját ünnepli. Ebből az alkalomból szeptember 29. és október 1. között országszerte természetismereti sétákkal, zenei élményekkel várják a szervezők az érdeklődőket. A gyulai programok az Almásy-kastélyban, a Mályvádi-erdőben és Városerdőn, míg a határ másik oldalán Nagyváradon zajlanak majd.
2023. szeptember 26. 18:20
FEL