A kétegyházi Kakuszi Zoltán lett az egyik fő meccs bajnoka a Fight Nighton

2022. augusztus 14. 15:35 | Such Tamás

Az eredendően a gyulai vár árnyékában dübörgő Fight Nightot ezúttal egy rendhagyó helyszínen, a kétegyházi pogácsafesztivál alatt rendezték meg, pénteken. A 21 meccsen a hazai résztvevőkön kívül kilenc román, két moldáviai és egy kubai harcos is ringbe szállt.

Jövőre lesz 10 esztendős a Fight Night küzdősportgála. A gyulai Niedermayer Zsolt által szervezett ringes meccsekre évek óta érkeznek a határon túlról bunyósok. A pénteki esemény azonban fölülírt mindent.

Fight Night Kétegyházán – Fotó: behir.hu/Such Tamás

(A kép bal oldalán Niedermayer Zsolt, jobbról a második Rákócziné Tripon Emese, Kétegyháza polgármestere – Fotó: Simonka Renátó Alex)

 

A kétnyelvű Kétegyháza által szervezett XIV. Pogácsafesztivál egyik fő programja a szombati Román Nemzetiségi Nap volt, előtte azonban már pénteken közelebb lépett egymáshoz a sport és a diplomácia. Hiszen számos harcos érkezett a szomszédos országból, hogy K1, K3 és MMA versenyrendszerben mérettesse meg magát amatőr, haladó és középhaladó szinten.

Niedermayer elmondása szerint a kezdetektől fogva törekszenek az egálsanszos párosításokra, és ezért van az, hogy egyre jobban szélesedik a mezőny.

Kakuszi Zoltán – Fotó: Simonka Renátó Alex

Kakuszi Zoltán – Fotó: Simonka Renátó Alex

 

Az estére fullosan megtelt fight egyik fénypontja a Karacs Gergő-Cirmaut Ionut K1-es nemzetközi amatőr címmérkőzés volt – itt a romániai srácé lett az öv; míg a másik fő mérkőzésen Kakuszi Zoltán-László Ferenc küzdött meg egymással, itt pedig a helyi Kakuszi nyert. Mondhatni az öv otthon maradt.

***

 

Galéria

 

A firkász zárszava: a sors iróniája, hogy kivételesen, a fővárosban élő bátyám miatt látogattam el a rendezvényre, mivel tesóm egyik barátjának a fia, Herczeg Levente egy kora esti előmérkőzésen küzdött.

Levi őrült nagy elánnal ment neki ellenfelének, Pávai Titusznak. Az első menetet simán vitte, a másodikban kissé kipukkadt. Talán Titusz át is vette a vezetést. A harmadik etapban viszont Levi hihetetlen akaraterejének köszönhetően visszahozta a meccset.

Egy hárommenetes mérkőzés az élet indigója: egyszer fenn, majd lenn és ha valóban akarunk, akkor ismét fenn vagyunk.

Leventének most már Békésben is vannak rajongói.

Herczeg Levente és Pávai Titusz – Fotó: behir.hu/Such Tamás

(Herczeg Levente és Pávai Titusz – Fotó: behir.hu/Such Tamás)

További programok »

FEL