A két ünnep között is segítik a rászorulókat Gyulán

2020. december 28. 19:33 | Vincze Attila

A karácsonyi időszakban és a két ünnep között is folyamatosan segíti a rászorulókat, illetve a hajléktalanokat az Ökumenikus Szegélyszervezet gyulai állomása. A szervezet munkatársai minden nap legalább hatvan adag meleg ételt osztanak ki.

Rántott hús, törtburgonya, citromos szelet - ez volt az ünnepi menü karácsony első napján az Ökumenikus Segélyszervezet gyulai állomásán. A rászorulók ilyenkor a melegétel mellé tartós élelmiszereket tartalmazó ajándékcsomagot is kapnak. A nehéz sorsú emberek természetesen nagyon örültek a segítségnek, többen is arról számoltak be, hogy az ünnepek idején ez különösen jól jön nekik.

A segélyszervezet népkonyhai szolgáltatása egész évben biztosítja a hajléktalanok számára az ételt, amelyet helyben fogyaszthatnak el. Ezúttal a rászorulók a koronavírus-járvány és a karácsony miatt előre csomagolva, elvitelre kapják meg az ételeket.

– Ilyenkor próbáljuk egy picit a családot pótolni. Sokan vannak egyedül, sok idős embernek a hozzátartozói messze vannak, vagy nem tartják valamilyen ok miatt a kapcsolatot. Idén nem tudtunk karácsonyi ünnepséget tartani, az egy nagy rendezvény szokott lenni szeretetvendégséggel, egy pici lelki táplálékkal, közös énekléssel, ami most sajnos elmaradt a járvány miatt – fogalmazott Kerekes Gizella, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Gyulai Szociális és Fejlesztő Központjának intézményvezetője.

Évről évre egyre több az olyan rászoruló, akik nehéz körülmények között élnek – tette hozzá. Hangsúlyozta, hogy a karácsony elmúltával is várják azokat, akiknek szükségük van az ellátásra.

További programok »

Gyula

A kastélyban és a várban folytatódik a városismereti képzés

Gyakorlati résszel folytatódik a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. városismereti képzéssorozata. Tavasszal a járványhelyzet miatt online platformon frissíthették fel a várossal és a turisztikai attrakciókkal kapcsolatos ismereteiket kilenc gyulai szálláshely és a Várfürdő dolgozói. Október 27-én személyesen is találkozhatnak a vár és az Almásy-kastély kínálatával.
2021. október 23. 12:27
FEL