A kertbarátok kolbászra váltottak

2018. október 21. 12:54 | behir

Mintegy ötven csapat részvétel zajlik vasárnap 10 órától a nyugdíjasok és a hátránnyal élők támogatott kolbászgyúró versenye a 22. Csabai Kolbászfesztivál Munkácsy-sátrában.

Az indulók között találkoztunk a békéscsabai Stark Adolf Kertbarát Kör tagjaival is.

– Egyenöltözéket csináltattunk, kalapot, pólót, kötényt, természetesen a civil szervezetünk feliratával – hangsúlyozta Nándori István. – Egyébként pedig a kerti javak legalább olyan fontos alapanyagai a kolbásznak, mint a hús. Gondolok itt elsősorban a minőségi fűszerpaprikára és a fokhagymára, melyeket otthon termelünk meg, készítünk elő a kolbászhoz. No, és nem feledkezünk meg a jó házipálinkáról sem, ami nélkül nem kezdődhet a kolbásztöltés vagy a disznóvágás. Szárazkolbászversenyeket mi is tartunk, illetve több tagunk nevezett a kolbászfesztivál nemzetközi szárazkolbászversenyére is.

 

Forrás: Csabai Kolbászfesztivál

További programok »

Itthon

Zsinórban harmadjára nyerte meg a Téli Kupát a Gyöngy Presszó - galériával

A békéscsabai önkormányzat hagyományosan, immár 37. alkalommal szervezte meg a téli teremlabdarúgó bajnokságot, amelynek döntője vasárnap a Békéscsabai Evangélikus Sportcsarnokban zajlott. A DECHATLON Téli Kupa utolsó játéknapján a Gyöngy Presszó csapata végzett az első helyen, zsinórban harmadjára.
2020. február 23. 20:13
FEL