A kerékpározást népszerűsítette a magyar bajnok BRSE

2016. szeptember 24. 14:40 | Mikóczy Erika

A háromszoros magyar bajnok és a 2016/17 idényben a Bajnokok Ligájában induló Linamar – Békéscsabai Röplabda SE (BRSE) elkötelezett azon kezdeményezések támogatásában, amelyek a fenntartható fejlődést, a környezetvédelmet illetve a szemléletformáló ifjúsági- és sport programokat célozzák meg.

Az Európai Mobilitási Hét keretén belül Békéscsaba városa is csatlakozott az „autómentes nap” elnevezésű kezdeményezéshez, amely rendezvény célja, hogy a résztvevők felhívják a figyelmet a környezettudatosságra, népszerűsítsék a kerékpáros és a gyalogos közlekedést.

Fontos megemlíteni, hogy a BRSE játékosok nem csak ezen a napon járnak kerékpárral, hanem a mindennapjaik során is szívesen használják ezt a közlekedési eszközt.

A klub a tavalyi szezonban indította el azt a kampányt, amelyben támogatók vásárolhattak egyedi, a játékosok neveivel ellátott, egyedi kerékpárt a csapattagok és a stáb számára. A kezdeményezés hatalmas sikert aratott, rövid időn belül számos vállalkozó és mecénás jelentkezett, akik a jó ügy mellé álltak, láttak fantáziát az elképzelésben és lehetőségeikhez mérten támogatták a klubot, amelyről nagy terjedelemben számolt be a hazai sajtó.

- Békéscsabán az átlagnál többen kerékpároznak, a lakosok 31 százaléka rendszeresen használ kerékpárt, úgy gondolom, hogy nagyon jó a kerékpáros infrastruktúra a városban, amelyet évről évre fejleszt is az önkormányzat. Büszke vagyok, hogy a város magyar bajnok röplabda csapata is szívesen csatlakozik ilyen kezdeményezéshez. – fogalmazott Szarvas Péter, a város polgármestere.

Az autómentes napon már reggel 7 órakor nyeregbe pattant a klub két játékosa, Ludmán Réka és Petrenkó Brigitta, akik Baran Ádám klubelnökkel kiegészülve bicikliztek a békéscsabai főtérre, ahol részt vettek a város és több, a témában kompetens civil szervezet által szervezett eseményen.

A Békéscsabai Röplabda SE elkötelezett a fenntartható fejlődés és az egészséges életmód népszerűsítése kapcsán, így örömmel vesz részt minden ilyen jellegű rendezvényen. A bajnokcsapat sportolóiról köztudott, hogy mindennapjaik során kerékpárral közlekednek, így hitelesen nyilatkozhattak és mutattak jó példát.

- Az autómentes nap célja, hogy a lakosságot ráébressze arra, hogy nem muszáj mindig mindenhová autóval közlekedni, az ilyen szemléletformáló tevékenységhez szívesen csatlakozik a klub – hangsúlyozta Baran Ádám a klub elnöke.

FEL