A kérdés szuverenitásunkról szól- A FIDESZ Békés Megyei Választmányának sajtóközleménye

2016. május 16. 09:41 | behir.hu

Brüsszel nem, csak a magyar emberek dönthetik el, kivel akarnak egy országban élni. Előreláthatólag szeptemberben vagy októberben lehet megtartani a kötelező betelepítési kvótáról szóló referendumot. A bőrünkön érezzük, mire számíthatunk az illegális határsértőktől: rendbontás volt a Békéscsabai Menekültügyi Őrzött Befogadó Központban is. 

"Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?" Így szól a népszavazási kérdés, az Országgyűlés kedden rendelte el a kötelező betelepítési kvótáról szóló országos népszavazást, amelyet a Kormány kezdeményezett. A referendumot a köztársasági elnök tűzi ki, előreláthatólag szeptemberben vagy októberben lehet megtartani. 

Kiállunk amellett, hogy Brüsszel helyett csak a magyar emberek dönthetik el, kivel akarnak egy országban élni. A kényszerbetelepítés valódi és fenyegető veszély, ezért fontos a mihamarabbi népszavazás. A kérdés nem másról, mint Magyarország szuverenitásáról szól. Tétje, hogy az Európai Unió kényszerítheti-e a magyarokat arra, olyan tömegekkel kelljen együtt élniük, akiket nem ismernek. Álláspontunk a migránshelyzetről teljesen eltér az Európai Bizottságétól, nem gondoljuk, hogy a migráció megoldhatja a demográfiai és gazdasági nehézségeket. 

A legfrissebb adatok szerint idén május 3-áig 10 567 bevándorló lépte át illegálisan a magyar határt. Tavaly ugyanebben az időszakban 37 329 illegális bevándorlót regisztráltak. A korábbi években ugyanakkor sokkal alacsonyabb volt ez a szám, 2014-ben például 4299 határsértőt vettek nyilvántartásba.

Elkeserítő, hogy a balliberálisok Brüsszel megrendelését teljesítve nemet mondtak a népszavazásra a keddi parlamenti szavazáson. De a magyar embereknek megvan a lehetősége, hogy megállítsák a Brüsszelt, és megvédjék hazánk szuverenitását.

Az elmúlt héten a Békéscsabai Menekültügyi Őrzött Befogadó Központban is rendbontás történt. A rendőrség rövid időn belül megfékezte a biztonsági őrségre támadó külföldieket. A Békéscsabai Rendőrkapitányság a történtek miatt garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást, az öt iráni állampolgárt a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki.

A népszavazáson mindenkinek lehetősége lesz állást foglalni hazán szuverenitása mellett. Arra kérünk mindenkit, akinek számít, hogy a gyermekei, az unokái milyen országban, milyen nemzetként építik a jövőjüket, vegyen részt a népszavazáson!

 

A FIDESZ Békés Megyei Választmányának Sajtóközleménye

FEL