A katonai alapkiképzésen szereplő feladatokban versenyeztek a megye diákjai

2018. szeptember 29. 07:53 | Kovács Andrea

Általános és középiskolás csapatok küzdöttek meg a megyei honvédelmi haditorna versenyen, Békéscsabán. A repülőtéren 200 diák mérte össze felkészültségét, ügyességét, taktikai tudását.

 

 

Rákóczi Attila a Békés Megyei Kormányhivatal  főigazgatója a verseny résztvevőit köszöntve kiemelte:  azok a fiatalok, akik itt vannak,  hónapok óta edzenek arra, hogy a haditornára el tudjanak jönni. Erre a versenyre nemcsak  fizikálisan kellett gyakorolni, komoly mentális  készülést is igényelt. Kitartásra, fegyelemre nevel és a csapatban való gondolkodást erősíti, hiszen csak egymást figyelve és erősítve tudnak eredményesek lenni - hangsúlyozta a főigazgató.

A versenyen résztvevő csapatoknak kilenc kötelező és  három szabadon választott feladatot kellett teljesíteniük. Mint  azt Braun Tibor őrnagy  a Második Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda vezetője elmondta: a kötelező feladatok közt volt például: az akadálypálya, fegyver szét- és összeszerelés, légpuska-lövészet, tájoló használata vagy a gránátdobás. Azok a feladatok amelyek a katonai alapkiképzésben is szerepelnek.

A három legjobban szereplő középiskolás csapat 2019-ben, az országos haditorna versenyen képviseli majd megyénket.

Oktatás

FEL