A kánikulában is sportoltak a vármegye nyugdíjasai

2023. augusztus 26. 13:50 | Vári Bianka

A találkozás és az egészség megőrzése volt a fő cél a Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetségének szombati rendezvényén. A Családi egészség- és sportnapot immár 17. alkalommal szervezték meg, melyre ezúttal is számos helyről érkeztek résztvevők.

Számos tevékenység közül választhattak, akik kilátogattak a Tréning Centerbe szombaton. A nyári kánikula ellenére sokan húztak sportcipőt, hogy melegen tartsák izmaikat is. Egyesek a kapura rúgást gyakorolták, mások a lengőtekében mutatták meg tehetségüket, míg a nagysátor alatt tánccal múlatták az időt a résztvevők.

A programok a megnyitó köszöntők után újraélesztési bemutatóval, és bemelegítő tornával kezdődtek, majd elindultak a különböző sporttevékenységek is. Mindeközben a terület egy másik részén több csapat a főzőtehetségét mérte össze: bográcsban készítették az ebédet, melyet szakmai zsűri értékelt.

Az egészség-sátorban egészségügyi szűréseken lehetett részt venni, ahol vérnyomást, vércukorszintet, és a látást is vizsgálták, mindemellett a szakemberek egészségmegőrzéssel kapcsolatos tanácsadást is tartottak.

Szrenka Pálné, a szervező Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetségének elnöke elmondta: a rendezvény legfőbb célja, hogy találkozási lehetőséget biztosítson, emellett felhívja a figyelmet az egészség megőrzésére.

– Az a hitvallásunk, és egyre több olyan programunk van, ahol a nyugdíjasok életminőségét tudjuk fejleszteni, és többek között ez is az. Fontos, hogy mozogjanak, közösségben legyenek, jól érezzék magukat, ezért szervezzük meg ezt a programot. A nagy meleg ellenére is meg lehet nézni, hogy sportolnak, tornáznak, nagyon aktívak tehát.

Zalai Mihály, Békés Vármegye Önkormányzata Közgyűlésének elnöke is azt hangsúlyozta a köszöntőjében, mennyire fontos a sport az egészség megőrzésében.

– Az edzőteremben, ahová járok, ott 70 év feletti edzőtársak is akadnak, olykor le is pipálnak egy-két gyakorlatban. Ha nem is ilyen szinten sportol mindenki, de fontos az, hogy 60-70-80 évesen is a napi rendszeres testmozgás meglegyen. Ez segít abban, hogy minél tovább egészséges maradjon az ember – fogalmazott az elnök.

Azok a résztvevők is jól érezhették magukat, akik nem a sportot választották, hiszen különböző fejtörőkben, ügyességi játékokban probálhatták ki magukat. Emellett a meghívott nyugdíjas társak változatos kultúrműsora, és két táncos produkció is látható volt a színpadon.

Galéria

További programok »

Itthon

Agrár szakemberek vehették át diplomáikat Szarvason

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent István Campus Szarvasi Képzési Hely február 16-án ünnepelte a Vetőmag-gazdálkodási szakmérnök továbbképzés, a Mezőgazdasági vízgazdálkodási mérnök mesterképzés, valamint a Mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnök alapképzés eredményeit a Tessedik épület dísztermében – tájékoztatta a behir.hu-t dr. Sipos Virág Katalin campus főigazgató-helyettes.
06:27
FEL