A játék a lényeg!

Közel 80 csapat a streetball fesztiválon.

Vasárnap a streetball szerelmesei töltötték meg Békéscsabán a Csabagyöngye előtti teret. A megyeszékhelyen tizenkilencedik alkalommal rendezték meg az Utcai Kosárlabda Fesztivált.

A legkisebbektől az idősebbekig mindenki labdát ragadott és lelkesen pattogtatott a Széchenyi utcán felállított palánkok előtt.

– Nagyon fontosnak tartom, hogy sok olyan ember legyen, aki szereti a kosárlabdát és szeret mozogni. Ezen kívül nem is kell más, csak egy kis zene. Ez már elég, hogy megfogja az embereket, így lettünk mi is visszatérő vendégek a fesztiválokra – fogalmazott Hanzel Tamás, aki egy szolnoki-nyíregházi-békéscsabai vegyescsapattal indult el a megmérettetésen.

Jól mutatja a rendezvény népszerűségét, hogy még szombat este is érkezett két nevezés, így az utolsó pillanatokban alakult ki a végső program.
– Amikor elkezdtük, nem gondoltuk volna, hogy ennyi lendület van ebben a programban, most azonban már majdnem két évtizede itt van a streetball a városban. Tizenöt pályán közel nyolcvan csapat játszott. A szövetség is a rendezvény mellett van, Szalai Ferenc elnök is megtisztelte jelenlétével a programot. Sőt, egy barátságos meccsen pályára is lépett többek között Szarvas Péterrel, Békéscsaba polgármesterével és Winter Ilonával, 224-szeres válogatott játékossal– fogalmazott Vida András főszervező.

A csapatok több korosztályban mérkőztek meg egymással, de emellett több színes program egészítette ki a napot, hiszen táncos, BMX- és zsákoló bemutatót is láthattak az érdeklődők.
 

Megosztás:

Címke: , ,