A járdahálózat fejlesztése Békéscsabán

2021. június 16. 14:13 | behir

Békéscsabán, a járdahálózat-fejlesztési program keretében, hamarosan megkezdődik a kivitelezési munkák I. üteme

A Kormány 1746/2020. (XI. 11.) Korm. határozatában döntött az egyes térségi fejlesztési igények támogatásáról, amely támogatás keretében valósul meg Békéscsaba járdahálózatának fejlesztése.

A támogatás lehetőséget teremt arra, hogy a város járdahálózatának egy része megújuljon, valamint a projekt keretében lehetőségünk volt a tervekkel nem rendelkező járdaszakaszokra kiviteli terveket rendelni.

2020. december hónapban elkezdődtek a járdafejlesztési programhoz tartozó utcák helyszíni felmérései, a felmérések 2021. május 30-ig megtörténtek.

A projekt keretében megvalósuló járdafejlesztéseket négy ütemben tervezzük megvalósítani 2022. december 31-ig, folyamatosan.

A projekt I. ütemében 35 járda/járdaszakasz fejlesztésére kerül sor, ezen munkák vonatkozásában a kivitelező kiválasztása folyamatban van, a vállalkozó részére előreláthatóan 2021. július hónapban kerül sor a munkaterületek átadására. Ezzel párhuzamosan természetesen folyamatos a többi utca terveinek az elkészítése is, arra törekszünk, hogy 2021. III. negyedévében valamennyi járdaszakaszra ki tudjuk írni a kivitelező kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárásokat.

A projekt során a kivitelezési munkák folyamatosak lesznek, a tervezett végső befejezési határidő: 2022. év vége.

A kivitelező az érintett utcák lakóit a kivitelezési munka megkezdése előtt legalább két héttel korábban, írásban is tájékoztatja, megjelölve a helyi kapcsolattartójának az elérhetőségeit is. A vállalkozók a kivitelezés ütemezése során figyelembe fogják venni a technológiai, tárgyi, személyi és szervezési feltételeket A „Békéscsaba járdahálózatának fejlesztése” című projekt megvalósításával kapcsolatban folyamatosan tájékoztatni fogjuk a Tisztelt Lakosságot.

További információ kérhető a projekt lebonyolítójától: Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft., Tel.: 06 +36-66/241-791, e-mail: bcsvarosfejlesztes@bcsvarosfejlesztes.hu

 

További programok »

Itthon

Vetélkedővel hozták közelebb az egészségügyet a középiskolásokhoz

A Szenvedélyünk az egészség elnevezésű vetélkedőt 28 évvel ezelőtt találták ki a Békéscsabai Védőnői szolgálat munkatársai azért, hogy a középiskolán kívül is hasznos információhoz juttassák a fiatalokat. A rendezvénynek idén a Csabagyöngye Kulturális Központ adott otthont, két év kihagyást követően.
2022. május 16. 16:54
FEL