A IV. Újkígyósi Művésztábor kiállítása már Gyulán is megtekinthető - galériával

2020. február 21. 13:14 | Szilágyi Viktória

A IV. Újkígyósi Művésztábort Horváth-Gazsó Adrienn művésztanár szervezte a Kígyósi Művészeti Egyesület támogatásával. Az egyhetes művésztelepen huszonöt alkotó vett részt, az ő munkájukból állították össze A Nő című tárlatot. Gyula a kiállítás harmadik állomása, amely csütörtök délután nyílt meg.

A kiállítást Horváth-Gazsó Adrienn nyitotta meg, aki elmondta, hogy az egyhetes művésztelep témája 2019-ben a nő és a női vonalak voltak. Huszonöt alkotó vett részt a táborban és az egy hét alatt száz munka készült el, amelyből ötvenet állítottak ki.

- A művészek saját elképzeléseiket valósították meg. A tárlaton láthatjuk az ősi női szimbólumokat, a nőt, mint a kezdetek kezdetét, a realista megközelítést, az 1920-as, 1930-as, valamint az 1990-es évek nőideáljait. Festmények, torzók, grafikák is helyet kaptak a kiállításon. Sőt, még egy szemétből készült szobor is található a kiállított munkák között, amelynek az alkotója vallja, hogy minden anyag megformálható, a művészen múlik, hogy mit hoz létre abból - fogalmazott a művésztanár.

Horváth-Gazsó Adrienn az alkotók nevében megköszönte a támogatást és elmondta, hogy a művészek Újkígyós városának adományozták az alkotásokat.

A kiállítás március 11-ig tekinthető meg Gyulán, az Erkel Ferenc Művelődési Központban. 

 

 

Galéria

További programok »

FEL