A hónap végéig várja a diákok pályázatait a kormányhivatal

2019. szeptember 10. 15:06 | behir.hu

A Békés Megyei Kormányhivatal a „Közös érték az egészség” program keretében pályázatot hirdetett 14-20 éves tanulók számára saját környezetben végzett kérdőíves mikrokutatás eredményeinek bemutatása céljából. A pályázatok beküldésére szeptember 30-áig van még lehetőség.

A pályázaton két korosztály – betöltött 14-17 éves vagy betöltött 18-20 éves diákok – vehet részt.

A pályázó diákoknak a megadott témakörök közül választva, kérdőíves mikrokutatást kell végezniük legalább 50 fő részvételével saját iskolai környezetükben. Az eredményeket pedig minimum 15000 és maximum 30000 karakterben, a megadott formai és tartalmi követelmények figyelembevételével kell bemutatniuk.


Témakörök:

  1. Egészséges életmód (pl. saját életmód szubjektív megítélése, alvási szokások, kortársak hatása, esélyegyenlőség, hitek és tévhitek, egyéb téma)
  2. Egészségtudatos táplálkozás és élelmiszer-biztonság (pl. táplálkozási szokások, vásárlási szokások, okostányér, divatdiéták, bioélelmiszerek, adalékanyagok, tudatos vásárlás, élelmiszer jelölések, hitek és tévhitek, esélyegyenlőség, egyéb téma)
  3. Aktív élet (pl. testkép és valóság, energia-egyensúly, szabadidő eltöltése, mozgás kapcsolata különböző megbetegedésekkel, esélyegyenlőség, hitek és tévhitek, egyéb téma)
  4. Élhető környezet (pl. újrahasznosítás, élelmiszer pazarlás, energiatakarékosság, ökológiai lábnyom, esélyegyenlőség, hitek és tévhitek, egyéb téma)
  5. Média és egészség (pl. reklámok hatása, internet használat, hiteles források, egészséges és/vagy népszerű, környezeti befolyás, esélyegyenlőség, hitek és tévhitek, egyéb téma)
  6. Lelki egészség (pl. önismeret, konfliktuskezelési technikák, lehetőségek, környezeti befolyás, esélyegyenlőség, hitek és tévhitek, egyéb téma)


Beküldési határidő: 2019. szeptember 30.


A beérkezett pályamunkákat azonos szempontok alapján szakterületenként 2 személy értékeli. Amennyiben a két értékelés között legalább 15 pont különbség áll fenn, a dolgozatot egy harmadik személy is elbírálja, akinek bírálata kétszeresen számít. A témakörtől függetlenül, az elért pontok alapján kialakult rangsor a díjazás alapja.

Az eredményhirdetésre 2019. novemberében a Tudomány napja alkalmából szervezett konferencián kerül sor, ahol a legsikeresebb pályamunkák bemutatásra kerülnek.

Díjazásra kerülnek - témakörtől függetlenül - célcsoportonként az I., a II. és a III. helyezettek.

További információ a kozeg.nepeu@bekes.gov.hu elektronikus levélcímen kérhető, ahol a feltett kérdéseire rövid határidővel választ adnak.

Részletek a pályázati felhívásban: http://www.bekesijarasok.hu/storage/upload/Palyazati_melleklet.%5b1%5d.pdf

További programok »

Itthon

Hódít a halk, sikkes, minőségi egyszerűség a divatban

A divat folyamatosan változik, szinte lehetetlen tartani a lépést ezen a területen. Több kutatómunka, tanulmány és beszélgetés juttatott el arra a gondolatra, hogy az öltözködésben a legfontosabb érték a fenntarthatóság. Az elmúlt évtizedben nőtt a tudatos vásárlás: aki eddig akár 6-7 ruhadarabot is megvásárolt, az mára legfeljebb 3-4 jobb minőségű alapdarabot tart a szekrényben.
2024. február 25. 19:00
FEL