A hidegben is remekeltek a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club sportolói

A rendkívüli hideg és a zuhogó eső miatt hihetetlenül nehéz körülmények között zajlott a hétvégén, Kecskeméten az Országos Mezei Bajnokság. Mindezek ellenére nagyszerűen küzdöttek és szerepeltek a Kopp Békéscsabai Atilétikai Club versenyzői.

Gregor László kiváló futása ismét a bajnokság megnyerését jelentette. Még a bajnokságot megelőző napon is sokvariációs taktikán törte a fejét edzőjével, hiszen több kiváló futó törekedett arra, hogy legyőzze a csabaiak kiválóságát, köztük Kazi Tamás, aki a magyar atlétika legjobb középtávfutója.

A verseny végére a felázott, agyontaposott pálya és a feltámadt viharos szél ellenére a versenyzők nagyon keményen küzdöttek, ám Gregor László biztos győzelmet aratott (Kazi Tamás itt a negyedig helyen végzett). A Kopp Békéscsabai Atlétikai Club csapat – Gregor László, Tábor Miklós, Diószegi Dávid – pedig a kiváló 2. helyet szerezte meg, alig lemaradva a debreceni csapattól.  

A klub felnőtt és utánpótláskorú leányai is kitettek magukért. A felnőtt csapat a 4. helyen végeztek, míg az utánpótlás leányok bajnoki címet szereztek a Mihály Réka, Zahorán Adrienn, Szabó Krisztina összeállításban. Közülük Mihály Réka csodaszép futása volt a legjobb, aki az egyéni verseny ezüstérmese lett.

A junior verseny szoros és nagy küzdelmet hozott, a tavalyi győztes Pavuk Tíra kemény küzdelemben nyerte a bajnoki aranyérmet.

Az ifjúsági fiúk népes mezőnye 6 km-en Apáti Bence fölényes és magabiztos győzelmét hozta, Bence hihetetlen akarattal küzdött meg az égi elemekkel.

A Kopp Békéscsabai Atlétikai Club serdülő csapata – Kovács Ákos, Karsai Gábor, Marton Balázs –  a kiváló harmadik helyet hozta annak ellenére, hogy az egyéni győzelemre is esélyes Szabó Ádám az utolsó pillanatban beteg lett.

 

Eredmények:

 

1. Gregor László felnőtt 8 km
2. Gregor László – Tábor Miklós – Diószegi Dávid felnőtt 8 km
7. Diószegi Dávid utánpótlás 8 km
4. Pap Csilla – Mihály Réka – Váczi Lili felnőtt 6 km
2. Mihály Réka utánpótlás 6 km
1. Mihály Réka – Zahorán Petra – Szabó Krisztina utánpótlás 6 km
1. Pavuk Tíra junior 4,5 km
1. Apáti Bence ifjúsági 6 km
6. Kovács Ákos serdülő 4,5 km
3. Kovács Ákos – Karsai Gábor –Marton Balázs serdülő 4,5 km
Megosztás:

Címke: , , , , , , ,