A helyi közösséget erősítik majd

2018. szeptember 22. 17:05 | behir

Nyitókonferencia keretében találkozott az a 22 szervezet, amely a következő időszakban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként a békéscsabai közösségek fejlesztésével foglalkozik majd.

A Mérték-tér Konferencia névre hallgató eseményt a Csabagyöngye Kulturális Központban rendezték meg pénteken. A most kezdődő, uniós forrásból finanszírozott projekt a békéscsabai közösségek, szegregált területek speciális programjait tartalmazza.

A konferenciát azért hozták létre, hogy a partnerszervezetek megismerjék egymást és jó gyakorlataikat, illetve további szerepkörét. A munkához később különböző tematikájú workshopok is kapcsolódnak, szó lesz például az állatok terápiás alkalmazásáról, a relaxációról, a közösségi életről és az önkéntes szerveződések bemutatásáról is – tájékoztatott Körömi János, a Mentálhigiénés Egyesület elnöke.

A projektről részletesebben erre a linkre kattintva olvashatnak.

K.A., V.D.

Fejlesztéspolitika

Forgalomkorlátozások Békéscsabán, kerékpárforgalmi létesítmények építése miatt

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata a komplex, három fejlesztési elemből álló beruházást a „Békéscsabán, a Szarvasi úton kerékpárút, az Ipari úton és a Tevan Andor utcában gyalog- és kerékpárút, közvilágítás, valamint a Szabolcs utcában kerékpárforgalmi létesítmény létesítése” című,TOP-6.4.1-16-BC1-2017-0002 azonosítószámú projekt keretében valósítja meg 930 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.
2020. június 1. 18:07
FEL