A házigazda első körben veszített

2016. május 27. 15:20 | behir.hu

Békéscsabán rendezik az Országos Ifjúsági Röplabda Bajnokság döntőjét. A három napos programban a korosztály hat legjobb lány, illetve, fiú csapata küzd meg az értékes helyezésekért.

Két helyszín, három nap 12 csapat és 26 mérkőzés. Ez várja a röplabda kedvelőit ezen a hétvégén az egyetemi és a városi sportcsarnokban. Az ifjúsági korosztályban szeptemberben kezdték el a küzdelmeket, majd pár hónappal később mindkét nemnél hat-hat együttes harcol a békéscsabai fináléban.

– Az 1997 és 2001 között születetteknek a korosztálya ez az ifjúsági korosztály. Arra hivatott a torna, hogy eldöntsük, melyik csapatban játszanak a legügyesebb lányok-fiúk, melyik a legjobb csapat ebben a korosztályban. Nehéz lesz, már az előző meccsen is láthattuk, hogy várhatóan nem lesznek olyan sima mérkőzések – mondta Mezei Zoltán, a Magyar Röplabda Szövetség versenybizottságának elnöke.

A lányok hatos döntőjében, ahogy a szurkolók megszokhatták, a csabai együttes is ott van. Ahogy Nagy Attila edző is kiemelte, nagyon erős a mezőny, miközben a BRSE gárdája elég fiatal csapattal küzd ezen a tornán, így az elődöntős szereplés kiharcolása volt az elsődleges cél. Az első meccsen a Nyíregyháza elleni vereséggel nehéz helyzetbe került a házigazda csapat.

–  Az MTK, a Vasas, a Gödöllő előzetesen is tudottan jobb játékerőt képvisel nálunk – vallotta be Nagy Attila utánpótlás szakágvezető. – A Linamar-Békéscsabai Röplabda SE a Nyíregyháza volt a másik ellenfél a csoportban, aki verhetőnek gondoltam és tartom is a véleményemet. Sajnos ezen a mérkőzésben, mind motiváltságban, mind támadásban elmaradtunk, ezért kikaptunk.

A kék mezes csabai gárda a csoportküzdelmek nyitányaként nem tudott felnőni a feladathoz, míg a nyírségi rivális csapatként jobban funkcionált és megérdemelt 3-1-es sikert aratott.

Oláh Blanka, a Békéscsabai Röplabda SE játékosa elmondta, sokat készültek, igyekeztek a legjobbat hozni, de az az első meccsben nem jártak sikerrel. Az országos ifjúsági finálé szombaton a középdöntőkkel és az elődöntőkkel folytatódik, vasárnap pedig a helyosztókkal ér véget.

 

 

 

 

FEL