A hazai szikláktól a Himalájáig – Klein Dávid és Suhajda Szilárd Békéscsabán

2017. október 6. 07:02 | Kovács Dávid

Klein Dávid és Suhajda Szilárd expedíciós hegymászók élménybeszámolóval kötött előadást tartottak Békéscsabán. Az országos turné célja, hogy népszerűsítsék a természetjárást és az egészséges életmód fontosságát a diákok körében.

Lelkes és céltudatos fiatalok köszöntötték a két hegymászót az Erzsébethelyi Általános Iskola tornatermében. Az intézmény vezetője egy évvel ezelőtt találkozott a békéscsabai születésű Suhajda Szilárddal, majd végigkövette az idei Everest Expedíciót és elhatározta, hogy elhozza a fiatalokhoz a két sportembert.

- Nagyon sokszor azt tapasztaljuk mi pedagógusok is, hogy kialakul egy helyzet, egy probléma, a gyerekek pedig ilyenkor hajlamosak, hogy feladják. Nem gondolkodnak a megoldási lehetőségeken, nincs kitartásuk. Ezzel az előadással szeretnénk erősíteni a gyerekekben, hogy minden helyzetből van kiút, mindig van remény és kitartóan kell az álmainkért küzdeni – emelte ki Kucseráné Szabó Mária intézményvezető.

Az előadásban helyet kapott a sziklamászás, az alpesi és tátrai túrák kalandjai, valamint az Everest expedíció is, miközben a fiatalok megismerkedhettek a sporthoz szükséges eszközökkel is. Klein Dávid kiemelte, hogy a legnagyobb élmény az, ha jó csapatban megfelelő társakkal dolgozhat együtt.

Mint elmondták: az országos előadássorozatuk célja, hogy a fiataloknak kedvet hozzanak a mozgáshoz, a természetjáráshoz és felhívják a figyelmet az egészséges életmódra.

- A hegymászás, illetve a mászó sport Magyarországon „feketebárány sportágnak” számít, talán az Alföld szívében még inkább, úgyhogy fontosnak tartom, hogy itt is megmutassuk, hogy van létjogosultsága a sportágnak. Szeretnénk bemutatni, hogy mennyire szerteágazó és azt, hogy mennyi tehetséges ember van a különböző műfajokban – fogalmazott Suhajda Szilárd.

A diákok azt mondták: élvezték az előadást és emlékezetes élményekkel gazdagodtak. A hegymászó páros Pécsen, Miskolcon és a fővárosban is tart majd előadást, miközben folytatják a felkészülést a következő expedíciójukra, melynek programját jövő év elején véglegesítik.

 

 

További programok »

Itthon

FEL