A gyülekezetek készülnek a nyitásra

2021. április 23. 19:05 | behir

A gyülekezetekkel kapcsolatosan a Magyar Baptista Egyház operatív tanácsa pillanatnyilag csak online alkalmakat támogat, újabb döntés az addigi történések figyelembevételével, a május 5-ei ülésen születhet.

A Magyar Baptista Egyház operatív tanácsa az április 21-ei ülésén meghallgatta az iskolákról és a szociális intézményekről szóló beszámolókat, melyek szerint jelentős járványügyi helyzet sehol nem alakult ki az elmúlt hetekben. A MBE közleményében úgy fogalmazott, hogy amennyiben a járványügyi körülmények megengedik, hogy május 10-től a felső tagozatosok és középiskolások visszatérjenek az oktatási intézményekbe, úgy a tavalyihoz hasonló „vegyes jelenlétű” istentiszteletek megtartását javasolják majd.

Szeretnék, hogy "az istentiszteletek online közvetítését vagy az online istentiszteletekbe való bekapcsolódását továbbra is biztosítva, az újra megnyitott imaházban is lehetőség lenne az istentiszteleteken való részvételre".

A személyes részvételt elsődlegesen az oltottak és a víruson átesettek számára tennék majd lehetővé. Természetesen továbbra is a maszkviselési, a távolságtartási, a személyenkénti 4 nm-es és a higiéniai szabályok betartásával tartva az istentiszteleteket, ezzel segítve a résztvevők biztonságát.

Hozzáteszik, hogy a nyitás módja esetleg okozhat feszültséget, hiszen vannak olyanok, akik még nem mernék vállalni a személyes részvételt egészségügyi állapotuk miatt. Arra kérik a gyülekezeteket, hogy kellő odafigyeléssel és szeretettel előzzék meg, kezeljék ezeket a helyzeteket.

A nyitásnál ügyeljenek arra, hogy mindenki valamilyen módon be tudjon kapcsolódni a közösség megélésébe úgy, hogy biztonságban érezhesse magát. A gyülekezeteket arra kérik, hogy átgondoltan tervezzék újra a közösségi élet folytatását, hiszen rengeteg tudás, tapasztalat született a járványidőszakában, amit jól kell felhasználni a gyülekezet növekedéséhez.

A Magyar Baptista Egyház operatív tanácsa 2021. május 5-én ülésezik ismét. Az addigi történések figyelembevételével újabb döntés születhet.

Forrás: baptist.hu

További programok »

Itthon

Rábaközi szakmai kiránduláson járt a Békéscsabai Népi Díszítőművész Szakkör

Június első hétvégéjén a 2020. évi munkájáért Stark Emlékérmet kapott Békéscsabai Népi Díszítőművész Szakkör vezetője, Baráth Éva tanulmányúton járt csapatával. A szakkör 11 tagja a Csabagyöngye Kulturális Központ Csoóri Sándor Alap által támogatott pályázata segítségével a Rábaköz motívumkincsével ismerkedhetett meg.
17:38
FEL