A Gyulai Várszínház bemutatja: GarázsMacbeth

2023. június 26. 15:31 | Fajó Attila

Június 29-én a jubileumi hatvanadik évadot játszó Gyulai Várszínház ősbemutatóra készül a Várszínpadon Kovács Vanda és Sipos Imre főszereplésével. A GarázsMacbeth című színdarabot hazánkban először láthatja a közönség.

Igazi műhelymunkán alapuló, saját fejlesztésű ősbemutatóra készül a Gyulai Várszínház. John-Christopher Wood GarázsMacbeth című thriller-komédiája június 29-én kerül a várszínház színpadára.

A tipikus angol humorral fűszerezett darabot Farkas Wellmann Éva fordításában, Árkosi Árpád rendezésében láthatja először a magyar közönség. A mű egy angol kisvárosi házaspár kísérleti jellegű, magánszínházi előadását követi nyomon, mű a műben jelleggel. Az addig silányabb kulturális termékeket fogyasztó férfi és nő Shakespeare örökbecsű Macbeth-jét próbálja meg a mai modern sorozatok és reality-k világában fogyaszthatóvá tenni. Kovács Vanda és Sipos Imre jutalomjátéknak szánt szereplésével egy két fős társulat kelti majd életre a nagyívű skót dráma összes karakterét. 

Ahogy Árkosi Árpád rendező fogalmazott, igyekeztek magyarosra "fűszerezni" a darab angolszász ízvilágát, amelyet reményeik szerint értékelni és élvezni is fog a közönség. 

A GarázsMacbeth ősbemutatója június 29-én, 20 óra 30 perckor veszi kedetét a Gyulai Várszínházban.

További programok »

Gyula

Szombat este a gyulai Hídfőben mutatja be Moha új projektjét, a Z Moss Smith-t

Az Empty Story mellett a második, ezúttal a szóló vonalával lép a deszkákra szombaton 20 órakor, a gyulai Hídfőben Kovács Moha Zsolt. A csabai zenész 2018 óta készíti elő a saját projektjét, és most végre úgy érezte, itt az ideje, hogy bemutassa, ami a fiókban maradt. A koncertre két legjobb jóbarátja is el- és lekíséri.
2024. június 19. 12:56
FEL