A gyermekekért világítják ki különleges fényekkel az Almásy-kastély

2020. november 16. 18:57 | behir.hu

A kastélyt a koraszülöttek és a gyermekek jogai kapcsán világítják ki különleges fényekkel.

Ahogyan arról a behir.hu is beszámolt, november 17-én lila fényekbe öltözik a kastély a koraszülöttek világnapja apropóján.

Hárm nappa később, november 20-án ismét kigyúlnak a fények, ekkor kék kivilágítást kap a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont épülete. A kék díszfényt a gyermekjogi világnap indokolja, melyet 1989, a Gyermekjogi Egyezmény életbe léptetése óta ünnepnek.

– A Gyermekjogi Egyezmény elsősorban az államra nézve fogalmaz meg rendelkezéseket, de mindannyian felelősséggel tartozunk azért, hogy támogassuk és védjük a gyermekek jogait; a család, a civil társadalom, a média, a pedagógusok, de a magánszféra egyaránt – olvasható az Almásy-kastély is üzemeltető Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft. közleményében.

Bár a szervezők a járvány kapcsán meghozott újabb intézkedések miatt a közösségi programokat nem tartják meg, a világnap alkalmából – sok más kulturális intézményhez hasonlóan – a gyulai Almásy-kastély is kékbe öltözik.

Forrás: Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft.

További programok »

Gyula

Parasport délelőtt Gyulán

Sportdélelőttöt rendeztek a magyar parasport napja alkalmából a gyulai Prohászka Zsolt Tornacsarnokban. A rendezvényen a Pánczél Imre Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani tagintézmény tanulói ismerkedhettek meg a parasportokkal.
14:00
FEL