Lilába öltözik a gyulai Almásy-kastély

2020. november 13. 15:17 | behir.hu

A kastély a koraszülött babákért kap különleges kivilágítást.

Bár a korábban tervezett programokat a koronavírus miatt újabb intézkedsek nyomán nem tarthatják meg, a szervezők mégis kivilágítják a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont épületét november 17-én. A kastély a koraszülöttek világnapja kapcsán öltözik lilába, amelyet 2011 óta rendeznek meg.

– Ezen a napon az egészségügyi dolgozókra, orvosokra, nővérekre, védőnőkre és természetesen az érintett családokra is szeretnék ráirányítani a figyelmet – tájékoztatott dr. Abrulrahman Abdulrab Mohamed, a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány elnöke. 

Magyarországon minden tizedik baba idő előtt születik. Az 1500 gramm alatti súllyal született babákat akár 2-3 hónapon át is kórházban ápolhatják. A Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány és a Korábban érkeztem Alapítvány közös, a világnaphoz kapcsolódó eseményét a kezdetektől az Almásy-kastélynál rendezik.

– Kollégáimmal úgy gondoljuk, miénk a megtiszteltetés, ha a koraszülöttekért mi is tehetünk valamit – mondta el Fekete-Dombi Ildikó, a gyulai kiállítóhelyeket működtető nonprofit kft. ügyvezető igazgatója. Mint mondta, fontos, hogy minden korábban érkezett baba esélyt kapjon és nagyra nőjön.

A szervezetek, bár a szigorítások miatt idén nem rendezhetik meg eseményüket, arra kérik a lakosságot, hogy november 17-én látogassanak el a kivilágított kastélyhoz, majd készítsenek egy fotót és azt a megfelelő taggel (#koramentorhaz #korabbanerkeztem #viharsarkikoraszulottmento #almasykastely) ellátva töltsék fel közösségi oldalukra.

Forrás: Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft.

További programok »

Gyula

Harmadjára rendezik Gyulán a Tűzoltó Csillagtúrát

Az XXIV. Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúrát május 9-12. között Gyulán tartják. Az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón jártunk, ahol elhangzottak az esemény részletei, valamint színes programkínálata. Gyula városa harmadjára házigazdája ennek szakmai, családi lánglovag-összejövetelnek.
2024. április 23. 16:24
FEL