A gyerekek levélben megírt kéréseit teljesítették

A Körös Motoros Egyesület 12 ajándékot osztott ki azok között a levélírók között a városháza dísztermében, akik a felhívásukra levelet írtak arról, mit szeretnének karácsonyra. A legtöbben apróságokat kértek. Volt olyan, aki most kapta meg élete első könyvét vagy táskáját.

– Most a tatám beteg, csak hárman vagyunk otthon, és szerettek volna örömet szerezni nekem – mondta el Erdősi Loretta.

Voltak gyermekek, akik a testvéreiknek, szüleiknek kértek apró ajándékokat.

– Pár apróságot szerettem volna a családnak kérni karácsonyra – mesélte Juhász Emília.

A csabai egyesület november végéig várta a leveleket. A gyerekek és családjaik nemcsak ajándékot, de tartós élelmiszert is kaptak.

– Hátrányos helyzetű gyerekektől, családoktól vártunk leveleket, ezeket átolvastuk és amit támogatókkal vagy magunktól tudtunk, azt teljesítettük. Most azért vagyunk itt, hogy ezeket az ajándékokat, karácsonyi meglepetéseket most átadjuk a szülőknek, illetve a gyerekeknek – tette hozzá Körös Motoros Egyesült vezetője, Huszka-Seben Gabriella az ajándékok átadásakor.

Az egyesület vezetője hozzátette: nagyon sok levél érkezett még a határidő után is, amit sajnos már nem tudtak teljesíteni. A városháza dísztermében adták át az ajándékokat, ahol Békéscsaba polgármestere is köszöntőt mondott.

– Az adventi időszak a segítségnyújtás, az önzetlen viselkedés időszaka. A Körös Motoros Egyesület is csatlakozott azokhoz, akik ebben az időszakban adományokkal segítik a gyermekeket, családokat – mondta Szarvas Péter.

A polgármester hozzátette: nagyon örül annak, hogy idén a Körös Motoros Egyesületnek volt egy nagyon frappáns és megható ötlete, mellyel megszólította a fiatalokat, és a kisgyermekes családokat is.

Megosztás:

Címke: , , ,