A függőség legyőzése - Október 24-e után ingyenesen függetlenítik a mobilokat

2017. augusztus 19. 17:08 | Szabó Rita

20-as, 30-as vagy 70-es – október 24-e után, ha hűségidőnk lejárt, már akár mindegy is lehet, melyik szolgáltató kártyáját tesszük telefonunkba, ugyanis ingyenesen függetlenítik a szolgáltatók a mobilkészülékeket.

Október 24-e után már nem okoz annyi fejtőrést az, milyen hálózatfüggő kártyát teszünk mobilunkba, ugyanis a határozott idejű szerződések lejárta után a mobilszolgáltatók kötelesek lesznek ingyen függetleníteni a mobilkészülékeket.

A Telenor kommunikációs igazgatója elmondta, hogy az új előírások nem okoznak gondot, mivel függetlenítést eddig is végeztek. Mindössze annyi változik, hogy nem kérnek majd pénzt a szolgáltatásért.

 

 

A Vodafone megkeresésünkre nem kívánt nyilatkozni, míg a Magyar Telekom kommunikációs igazgatósága közleményben reagált. Azt írták, hogy a szolgáltató megfelel majd az új, október végén életbe lépő szabályozásnak, amely a mobilkészülékek, routerek SIM lock feloldására vonatkozik.

Most még díjat számítanak fel a szolgáltatók a függetlenítésért, de akinek nem sürgős, annak érdemes várnia októberig, amikortól ingyenesen és biztonságosan végezhetik el az eljárást.

További programok »

FEL