A fokozott ellenőrzés eredményei

2017. június 13. 10:50 | Papp Ádám Sándor

A TISPOL legutóbbi, 2017. június 9. és 11. közötti országos akciója során a rendőrök közel 40 ezer járművezetőt ellenőriztek országszerte.

 

A TISPOL (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) Műveleti Csoportjának, 2017. éves ellenőrzési terve alapján került sor Magyarországon is, a TISPOL Drugs & Alcohol elnevezésű közlekedésbiztonsági ellenőrzés végrehajtására.A háromnapos akcióban a rendőrök közel 40 ezer járművezetőt ellenőriztek, akik közül 150 fő ellen indítottak eljárást ittas, vagy bódult állapotban történt járművezetés gyanúja miatt.
Az ellenőrzés kiterjedt az illegális migráció, az embercsempészés, a kábítószerrel, valamint lőfegyverrel kapcsolatos, illetve a vagyon elleni bűncselekmények felderítésére, megszakítására is.

 

Békés megyében

 

 

 

2023 járművezetőt ellenőriztek a rendőrök, a légalkoholmérés eredménye tizenhárom esetben lett pozitív.

A rendőrök hét büntető és öt szabálysértési feljelentést tettek, egy autóst pedig közigazgatási bírság megfizetésére köteleztek.

 

 

 

Aki ittasan, vagy bódult állapotban vezet, nemcsak magát, hanem utasait és közlekedő partnereit is veszélyezteti. A rendőrség rendszeresen végez közúti ellenőrzéseket annak érdekében, hogy a szabálytalanul közlekedőket a forgalomból kiszűrje és így segítse elő a balesetek megelőzését, a közúti tragédiák számának csökkenését.

 

 

 

Forrás: police.hu

További programok »

FEL