Egyre több gyorshajtót kapnak el traffipax segítségével

2019. augusztus 18. 08:29 | behir

Soha annyit nem bírságolt még a rendőrség, mint az év első felében. Több mint kilencmilliárd forintnyi bírságot szabtak ki a rendőrök a szabálytalanul közlekedő autósokra, az átlagbüntetések mértéke is nagyobb volt, mint korábban. A cél a balesetek megelőzése, az irány pedig jó, idén ugyanis sokkal kevesebb baleset történt, mint a korábbi években – hangzott el az M1-en.

Fokozottan ellenőrizte az autók sebességét a rendőrség augusztus 3-án, a 24 órán keresztül tartó speedmarathon elnevezésű kampány alatt. Csak Jász-Nagykun-Szolnok megyében több mint 200 gyorshajtót regisztráltak ezen a napon. Az idei év első felében is rekordmennyiségű bírságot szabott ki az Országos Rendőr-főkapitányság a vezess.hu információi szerint.

A szabálytalan autósoknak több mint kilencmilliárd forintot kell fizetniük, ugyanez az összeg tavaly januártól júniusig csaknem egymilliárd forinttal volt kevesebb, 2017 első félévében pedig hárommilliárd forinttal alacsonyabb összegre büntették a szabálytalan sofőröket.

Nemcsak a bírságolás összege rekordértékű, a rendőrség szóvivője elmondta: 2019-ben regisztrálták a legkevesebb közúti balesetet is a korábbi évekhez képest, és a halálos áldozatok száma is egyre kevesebb.

A szabálytalankodók kiszűrésére ezen a héten is zajlik egy európai szintű akció, a TISPOL keretében elsősorban a gyorshajtókra vadásznak, de kiemelten figyelik a biztonsági öv használatát is.

Forrás: hirado.hu

Itthon

Az LMP továbbra is kiáll az őshonos nemzeti kisebbségek jogai mellett

A Lehet Más a Politika parlamenti frakciójának vezetője, Keresztes László Lóránt és Takács Péter, a párt dél-alföldi regionális elnöke tartott sajtótájékoztatót szerdán Békéscsabán. Kiderült, hogy az LMP az Európai Bizottság januári elutasító döntése után is tovább küzd a kisebbségek, köztük Székelyföld autonómiájáért.
18:42
FEL