A festés miatt tört el egy sörösüveget a mester fején a barátnőit zaklató férfi

2020. június 9. 18:21 | behir

Agresszivitása és alkoholproblémái miatt nem először került bajba a békéscsabai férfi. Súlyos testi sértésért és zaklatás miatt is felelnie kell.

Súlyos testi sértés bűntettének kísérlete, 2 rendbeli zaklatás vétsége és garázdaság vétsége miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség egy 39 éves büntetett előéletű, különös visszaesőnek minősülő békéscsabai férfi ellen, aki jelenleg is más ügyben kiszabott jogerős szabadságvesztés büntetését tölti – tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.

A férfi 2019. május 25-én az esti órákban Békéscsabán, az Áchim lakótelepen üzemelő egyik kocsmában szóváltásba keveredett egy férfival, mert véleménye szerint az nem megfelelően festette ki a lakását. Másnap este ismét ugyanott szórakoztak, a festést végző férfi odament a terhelthez, hogy tisztázzák az előző napi konfliktust, a terhelt azonban a kezében lévő sörösüveggel szó nélkül úgy fejen ütötte a másik férfit, hogy az üveg széttört. A sértett férfi 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de a bántalmazás módja, jellege, eszköze alkalmas volt súlyosabb sérülés okozására is.

A férfi 2015-ben és 2016-ban intim viszonyt folytatott egy nővel, de a kapcsolatnak a férfi italozó életmódja miatt vége lett. A férfi nem nyugodott bele a szakításba, ezért a nőt személyesen és telefonon zaklatta, ami miatt büntetőeljárások is indultak vele szemben, a bíróság két alkalommal is, 2017-ben és 2019-ben elítélte. A kiszabott büntetések ellenére nem hagyott fel a zaklatással, és 2019 júniusától kezdődően a sértett megfélemlítése érdekében 2 hét leforgása alatt legalább 20-25 alkalommal megjelent a nő Andrássy úti lakóhelyénél, illetőleg a munkahelyénél és előbb csak távolról figyelte a nőt, majd egyre közelebb merészkedett azért, hogy a sértettel akarata ellenére kapcsolatba lépjen. Előfordult, hogy benézett a nő munkahelyének ablakán és olyan is, hogy lakásának kapujában várta meg.

Közben 2017-től 2019 májusáig élettársi kapcsolatban élt egy másik nővel, aki szintén italozó életmódja és agresszív viselkedése miatt szakított vele. Ezt a nőt is rendszeresen zaklatta, telefonon hívogatta és többször megjelent a munkahelyén ittas állapotban. Az egyik alkalommal telefonon azzal fenyegette meg, hogy ha kijön a börtönből, elvágja a nyakát, más alkalommal pedig a munkahelyén csinált botrányt, amelynek során nő egyik kolleganőjének autóját próbálta megrongálni.

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje, tiltsa el a közügyek gyakorlásától és állapítsa meg, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

További programok »

FEL