A férfi röplabda válogatott először jön Békéscsabára, rögtön a döntőért játszik

2023. június 16. 08:54 | behir.hu

Ez lesz az első alkalom, hogy Békéscsaba tétmérkőzésen látja vendégül a férfi válogatottat, szurkoljunk együtt nekik!

A magyar felnőtt férfi röplabda-válogatott eddig mindhárom csoportmérkőzését megnyerte a 2023-as Ezüst Európa-ligában, így a szombati, grúzok elleni zárómeccs eredményétől függetlenül is bebiztosította az első helyét, valamint az elődöntőbe jutást. Szerdán az is eldőlt, hogy a fináléért Ciprussal csap össze Nagy Péter együttese, méghozzá június 28-án a szigetországban, július 1-jén pedig itthon.
 
A Magyar Röplabda Szövetség döntésének értelmében, együttműködésben a Békéscsabai Röplabda Sportegyesülettel és Békéscsaba önkormányzatával, a hazai visszavágóra a Viharsarokban kerül sor, ami azt jelenti, hogy a magyar válogatott a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban vívhatja ki a döntőbe jutást a sorozatban. 
 
Amennyiben továbbjut az elődöntőből a magyar válogatott, a kétmeccses finálé magyarországi felvonását is Békéscsabán játssza július 6-án (ha Lettország az ellenfél) vagy július 9-én (amennyiben Ausztria ellen vívja a döntőt).
 
A Magyar Röplabda Szövetség köszönetét fejezte ki a Békéscsabai Röplabda Sportegyesületnek, valamint Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzatának a helyszín biztosításáért, s egyben bízik abban, hogy a férfi válogatott - amely soha nem játszott még tétmeccset a békési megyeszékhelyen - találkozói is olyan népszerűek lesznek majd, mint a női nemzeti együttes tavalyi Eb-selejtezője Portugália ellen, amikor csaknem teltház buzdította a csapatot.
 
Forrás: BRSE

További programok »

FEL