A félmilliomodik látogató is megérkezett az Almásy-kastélyba

2023. április 21. 15:48 | Fajó Attila

Péntek délelőtt lép te át a küszöböt a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont ötszázezredik vendége. A pénztárnál jegyváltás után egy kisebb fogadóbizottság adta át a külön erre a célra összeállított ajándékcsomagot a szerencsés házaspárnak.

László Béla és neje Pest megyéből érkeztk Gyulára eltölteni néhány pihenőnapot. Ők lettek azok a szerencsések, akiket Fekete-Dombi Ildikó, ügyvezető igazgató és Görgényi Ernő, Gyula polgármestere fogadott és köszöntött a jeles alkalomból. 

 

– Visszajáró vendégek vagyunk ide, Gyulára – mondta László Béla. – Mindig is szerettünk itt lenni és az Almásy-kastély már a 2016-os, első látogatásunk alkalmával különösen megtetszett nekünk.

 

A pandémia bezárással jártó hónapjaitól eltekintve, a látogatóközpont 7 éves nyitvatartása alatt produkált ekkora látogatói számot. Ez havi bontásban is több ezer embert, érdeklődőt jelent, aki az egyre bővülő tárlatot tekinteték meg.

– Nagyon örülünk, hogy visszatérő vendégeket köszönthettünk ma délelőtt ebből a különleges alkalomból. Ezt mi pozitív visszajelzésként fogjuk fel a munkánkat illetően – nyilatkozta Fekete-Dombi Ildikó.

– Tavaly nyolcvanezren látogattak el el az Almásy-kastélyba, ami azt mutatja, hogy időtálló, mégis aktuális kiállítás nyílt itt, amely vonzza a turistákat – tette hozzá Görgényi Ernő.

 

 

További programok »

FEL