A Csipkeverő klub kiállítása a Lencsési Közösségi Házban

Rendhagyó kiállítással készült a lencsési Csipkeverő klub a 25 éves Lencsési Közösségi Ház jubileumi programsorozatára. 

Rendhagyó kiállítással készült a lencsési Csipkeverő klub a 25 éves Lencsési Közösségi Ház jubileumi programsorozatára. A pénteken megnyílt kiállításon a csipkekészítés folyamatát mutatják be az érdeklődőknek.

A közel 20 éves kézműves csoport megalakulása óta szerves része a helyi közösségi ház életének. A Csipkeverő klubot 1997-ben Tóthné Kiss Szilvia népi iparművész alapította, azzal a szándékkal, hogy a környéken élők megtanuljanak csipkét készíteni. Az azóta eltelt időben a klub tagjai számos díjat vehettek át, melyeket a most megnyílt tárlaton is bemutatnak. A közel két évtizedben számos kiállításon bemutatták már az elkészült munkáikat, de a közösségi ház jubileumi programsorozatára különleges tárlattal készültek.

– Folyamatban lévő csipkéket állítottunk ki. Zömében csipkeverő párnákat, és a csipkeverés eszközeit, illetve különböző cérnákat, fonalakat, könyveket – amik megjelentek ma már Magyarországon. A csipkekészítés folyamatát állt szándékunkban ezzel bemutatni. – mondta el a klub vezetője.

A Tóthné Kiss Szilvia a megnyitón kiemelte, hogy egyre többen szeretnének csatlakozni a békéscsabai csipkekészítőkhöz, még külföldről is. A most megnyílt táraltot december 16-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

Megosztás:

Címke: , , , ,