A családok és az adócsökkentés költségvetése következik - A FIDESZ megyei választmányának sajtóközleménye

2016. május 15. 07:05 | behir.hu

A 2017-es költségvetés mindenekelőtt az adócsökkentés, az otthonteremtés és a gyarapodás büdzséje lesz, biztosítva, hogy minden magyar, azon belül Békés megyei ember is léphessen egyet előre.

Minden szakterület számára többletforrást biztosítana a kormány a 2016-os esztendőhöz képest, így például oktatásra 270 milliárd, egészségügyre 167 milliárd, míg kultúrára 66 milliárd többletforrást tartalmaz a javaslat, a 2240 milliárd forintos uniós forrásfelhasználáson kívül további 1600 milliárd forintot fordítana a kabinet a fejlesztések támogatására. Ez hosszú ideje példa nélküli. 

Valamennyi szakterület, és a fejlesztések is kiemelt jelentőséggel bírnak Békésben. Fontos, hogy térségünk élhető környezetet és olyan jövőképet adjon, amely az itt élőknek a jelenlegitől komolyabb perspektívát nyújt. 

Jövő január elsejétől 5 százalékra csökken az alapvető élelmiszerek, a tej, tojás és baromfihús áfája, ami jelentős támogatást jelent a Békés megyei családoknak is, növelve emellett a termelők versenyképességét. Jövőre továbbra is 15 százalék lesz az Szja kulcsa – ez az egyik legalacsonyabb Európában.

2017-ben tovább bővülnek a családi adókedvezmények és az otthonteremtési támogatások is. A kormány álláspontja szerint a saját otthon a polgári berendezkedés egyik fő előfeltétele. A költségvetés továbbra is jelentős forrásokat biztosít az otthonteremtési programra. Ennek része a CSOK, az államilag támogatott kedvezményes hitel, az új lakások építésére vonatkozó áfacsökkentés, 2017-től működnek majd nemzeti otthonteremtési közösségek is. 

1990 óta nem dolgoztak ennyien Magyarországon, mint ma. A baloldali kormányok idején mélyponton elért foglalkoztatás soha nem látott eredményeket ért el mára: a foglalkoztatottak száma idén eléri a 4,3-4,5 milliót. 

2017-ben is folytatódnak az életpályaprogramok, és jelentős többletforrások állnak majd rendelkezésre az egészségügyi és szociális területen. A segély helyett munkát elv folytatásával a kabinet új jogintézményt vezet be, az elhelyezkedési juttatással segíti a jövőben a közfoglalkoztatottak elhelyezkedését a versenyszférában. 

A 2017-es költségvetés kiszámítható és biztonságos. A szocialista kormányok soha nem voltak képesek ennyi többletforrást biztosítani feladataik ellátásához, ezzel ellentétben Magyarország ma már stabil lábakon áll, a magyar reformok működnek, és ennek köszönhetően a jövő évi költségvetés biztosítja, hogy minden magyar ember tehessen egy lépést előre a saját életében.

A FIDESZ Békés megyei választmánya

FEL