A csabai párbajtőröző, a 16 éves Dékány Kinga felnőtt bajnokságon nyert

2017. november 26. 12:44 | behir

A Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendeztek országos bajnokságot  a hétvégén a Magyar Vívás Napjához kötődően.

Az országos bajnokságon - amelyről bővebben a Magyar Vívó Szövetség oldalán olvashatnak - elképesztő sikereket arattak a fiatal tehetségek, köztük egy kiváló békéscsabai párbajtőröző, Dékány Kinga. 

A párbajtőr kimagasló klasszisát, az olimpiai bajnok Szász-Kovács Emesét legyőzte egy 15 éves tehetség, nevezetesen Büki Lili. A tatai ifjú hölgy végigverte a felnőtt válogatottat, Mihály Katát, Várnai Vivient, majd Emesét. Aztán kikapott egy kortársától, Borsody Emmától.  Az aranyérmet a 16 éves békéscsabai tehetség, Dékány Kinga nyerte (Galli Zsolt tanítványa korábban Budai Dorinát verte), aki hosszabbításban győzte le a már említett Emmát, míg Lili mellett a másik bronzérmes Kardos Edina lett.

Forrás: Magyar Vívó Szövetség

További programok »

Sport

A BRSE játékosai vízi edzéseken is készülnek az új idényre

A Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE felnőtt csapatának játékosai pénteken délelőtt rendhagyó módon, az Árpád Gyógy- és Strandfürdő medencéjében edzettek. A tervek szerint a röplabdások heti két alkalommal látogatnak el a fürdőbe a felkészülés ideje alatt, ahol Kovalcsikné Czifrák Tímea gyógytornász vezényletével dolgoznak majd.
13:39
FEL