A csabai Andrássy és a gyulai Erkel gimi is bebronzult a tavalyi diákolimpián

2021. április 19. 15:49 | behir

A 2019/2020. tanévi Diákolimpia® versenyek sajnos nem fejeződhedtek be, az országos döntőknek közel felét sikerült megrendezni, így a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) mindössze kilenc sportágban tudott országos győztest hirdetni.

A versenyekre így is rengeteget készültek a sportolók és felkészítő tanáraik, ezért az MDSZ úgy döntött, hogy ezen eredmények alapján is díjazza a legeredményesebb és legaktívabb iskolákat.

Az elmúlt tanévi Diákolimpia® versenysorozatot tavaly március 11-én függesztette fel az MDSZ, amely a pandémia miatt sajnos nem is tudott tovább folytatódni. A 15 sportág közül eddig a határidőig az Atlétika Ügyességi és váltófutó csapatbajnokság, duatlon, kosárlabda, kézilabda és röplabda „A” V-VI. korcsoport, a floorball, futsal IV. és V-VI. korcsoport, grundbirkózás, asztalitenisz és a játékos sportverseny országos döntők zajlottak le, amely az összes: 27 rendezvénynek kevesebb mint fele.

A versenyzők és felkészítő pedagógusok munkáját a csonka szezonban is szeretné elismerni a Magyar Diáksport Szövetség, így az elnökség döntése alapján – a korábbi évekhez képest módosított rendszerben – díjazta a legeredményesebb és legaktívabb iskolákat. A díjazási rendszer az alábbiak szerint állt össze:

  • A „2019/2020. tanévi Diákolimpia® legeredményesebb iskolája” díj: a megrendezett országos döntők alapján 10 általános és 10 középiskola részesült díjazásban
  • „A 2019/2020. tanévi Diákolimpia® legaktívabb iskolája” díj: a tanévben érkezett 180 ezer nevezés alapján 3 általános és 3 középiskolát díjaztunk
  • „A 2019/2020. tanév diákolimpiai rendezvénye” díj esetében a 11 eseményből kizárólag egy esemény került kiválasztásra

Díjazottak:

A 2019/2020. tanévi Diákolimpia® legeredményesebb középiskolások versenyén a Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium helyezést ért el.

A 2019/2020. tanévi Diákolimpia® legaktívabb középiskolái megmérettetésen szintén a Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Kollégium szintén „behúzta” a bronzérmet.

További programok »

Gyula

Korszerű és biztonságos - Hegesztő tanműhely nyílt Gyulán

Korszerű és biztonságos hegesztő tanműhely nyílt csütörtökön délelőtt Gyulán, a Harruckern János Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium területén. A legmodernebb eszközök beszerzését is magában foglaló, megközelítőleg 20 millió forint értékű beruházás saját erőből, külső források bevonása nélkül valósult meg.
2021. december 2. 13:55
FEL