A cél: több tanszabadságot a pedagógusoknak

2016. január 29. 16:55 | behir.hu

Miért beteg a magyar és Békés megyei oktatásügy és hol marad a tanszabadság? Erre a kérdésre kereste a választ az Együtt pártja és az Ébredj, Viharsarok Egyesület békéscsabai sajtótájékoztatóján. ​

Az Andrássy Gyula Gimnázium előtt gyűltek össze az Együtt – Korszakváltók Pártja valamint az Ébredj! Viharsarok Egyesület képviselői. A sajtótájékoztatót rendhagyó módón a gimnázium előtt tartották, ahol elmondták: újjá kell szervezni az oktatási rendszert Magyarországon, amelyet értelmes módon, egyeztetve képzelnek el.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy véleményük szerint csökkenteni kell a tanárok óraterhelését és a túlórákat megfizetését is szorgalmazták. Emellett szerintük több szabadság járna a pedagógusoknak.

A tanszabadság növelése mellett elhangzott: fontos a fiatalok továbbtanulása, az alapképzések növelése és a hatékony szakképzés is.

Az Ébredj, Viharsarok! Egyesület február 3-án a városháza elé tűzi ki a ,,tisztelet fehér szalagjait”. Ezzel a kezdeményezéssel a lakosság figyelmét kívánják felhívni arra, hogy az oktatásban nagy problémák vannak, amit szerintük meg kellene oldani.

FEL