A BRSE-Nyíregyháza páros győzött

2016. július 25. 13:40 | behir.hu

Békéscsaba lassan két évtizede ad otthont strandröplabda bajnokságnak. A hagyomány idén is folytatódott, az Árpád fürdőben találkoztak a dél-alföldi régió legjobbjai. A több állomásos sorozat első Békés megyei fordulója Gyulán a rossz időjárás elmaradt, így a megyeszékhelyen szoros küzdelemre lehetett számítani vasárnap.

Szikrázó napsütés, jó zene és csinos röplabdás hölgyek: minden adott volt egy kiváló versenyhez a dél-alföldi strandröplabda bajnokság vasárnapi játéknapján. Szombaton ugyanis a fiúk és a vegyes párosok küzdöttek meg egymással, másnap pedig a nők megmérettetését rendezték.

– 2000 óta megy ez a rendezvénysorozat kisebb-nagyobb sikerrel – mondta Kormos Mihály szervező. –  Szegeden már volt verseny, Szarvason lesz még, az elmaradt gyulait pedig pótolják.

A nőknél hat páros küzdött meg a győzelemért. A mezőnyben a békéscsabaiak voltak túlsúlyban. A teremben bajnok BRSE együttesét Tálas Zsuzsanna válogatott feladó képviselte, aki korábbi Vasasos csapattársával, a Fatum-Nyíregyháza játékosával küzdött. Vacsi Evelin egy kisebb műtét után most tér vissza a játékhoz, úgyhogy számára is hasznos volt ez a torna. Mint Tálas Zsuzsanna, a Linamar-Békéscsabai Röplabda SE játékosa mondta, mivel több mint tíz évig együtt játszottak, ismerik egymás stílusát, szeretnek párban játszani. Ráadásul sikeresek is voltak, hiszen megszerezték a győzelmet a békéscsabai Sebők testvérek előtt. A bajnokság következő fordulóját augusztus első hétvégéjén, Szarvason rendezik majd.

 

FEL