A BRSE első rangadója

2016. október 25. 14:12 | Fekete Kata

Szerda este Nyíregyházán lép pályára a Linamar - Békéscsabai Röplabda SE bajnoki és Magyar Kupa címvédő együttese. Molcsányiék a megújult Continental Arénában, annak a Fatum Nyíregyházának lesznek a vendégei, akik idén kimondottan bajnoki érmet várnak, s e cél eléréséért hatalmas erőket mozgattak meg a nyári átigazolási időszakban. Érkezett Horváth András vezetőedző, Vacsi, Leidgeb, Kalotai, Villám, Szombathelyi a hazai játékospiacról, megtartották a tavalyi csapat két légiósát Valdezt és az irányító Francescot. Liberó posztra érkezett az ő testvére, ütőnek pedig, az argentin válogatott, de EU-s útlevéllel rendelkező, a riói olimpiát is megjárt Fernandezt szerződtették. A tavalyi csapat magjával megerősödve az élvonal egyik legerősebb játékosállományával rendelkező nyírségiek a felkészülési mérkőzéseken már megmutatták oroszlánkörmeiket, így minden bizonnyal a szezon egyik legnehezebb mérkőzése vár a bajnokcsapatra.

A BRSE első mérkőzésén a Kaposváriakat múlta felül két magabiztos, és egy nehezebbre sikeredett játszmában. A Soós és Molcsányi nélkül kezdő címvédő fél óra alatt már kettő nullra vezetett, amikor egy kisebb porszem került a gépezetbe, és Sasa Nedeljkovic vezetőedzőnek vissza kellett vinnie a Tálas-Szakmáry tengelyt a fordításhoz, és a szett megnyeréséhez.  Szerdán minden bizonnyal a jelenlegi legerősebb felállásában kezd a címvédő, hiszen a mérkőzés rangadó jellegén túl, már a közelgő Bajnokok Ligája találkozóra is készül a csabai szakvezetés.

– Bár a legnagyobb érdeklődés a jövő heti Bajnokok Ligája mérkőzéseinket övezi, mi a szerdai nyíregyházi összecsapásra készülünk – mondta Bodnár Dorottya. - Azt már tavaly megszoktuk, hogy ellenünk mindenki kettőzött erővel küzd, de mi fizikálisan és mentálisan is remek állapotban vagyunk, így bírjuk a nyomást. Hihetetlenül erős a csapategység, utolsó erőnkig harcolunk egymásért, a csapatért és a klubért! 

– Tisztában vagyunk a céljainkkal és az oda vezető úttal. Mindjárt a bajnokság elején egy rangadó vár ránk, de mi készen állunk a csatára – tette hozzá Sasa Nedeljkovic vezetőedző. - Maximálisan felkészültünk, a kellő adrenalinnal, győzni megyünk Nyíregyházára.

A mérkőzést szerdán 18 órától az M4 csatorna élőben közvetíti majd.

FEL