A bölcsődékben és az iskolákban is sztrájkoltak

2016. április 20. 16:39 | Horváth Szabolcs

Sztrájkoltak a tanárok és a bölcsődei dolgozók is szerdán. Ötből négyen a munkát választották - adott értékelést az oktatási államtitkárság a szerdára hirdetett pedagógussztrájkról az MTI-hez eljuttatott közleményében.  pedagógusok sztrájkbizottsága szerdán reggel 8 órától hirdette meg egész napos országos pedagógussztrájkot. A munkabeszüntetésben a bizottság előzetes adatai szerint 1185 intézményben közel 25 ezer pedagógus, technikai dolgozó vett részt. 

Szintén a mai napon léptek sztrájkba a szociális dolgozók, ezen belül a békéscsabai Belvárosi bölcsőde is, ahol hangsúlyozták, hogy nem a tanár sztrájkhoz csatlakoztak, hanem egy külön országos akciót szervezetek. Elmondták, hogy nem az önkormányzattal, nem a fenntartóval van problémájuk, hiszen ők minden tőlük telhetőt megtesznek, hanem a pedagógus életpálya modell kibővítését szeretnék elérni, a középfokú végzettséggel rendelkező kis gyermek nevelők esetében is.

- Felsőfokú végzettséggel az ágazatban nagyon kevés kis gyermek nevelő rendelkezik - mondta Gálos Ildikó bölcsőde vezető. Hozzátette: a technikai kisegítő személyzetnek a béremelését szeretnénk elérni, hiszen nevetségesen alacsony bérekért dolgoznak és legalább egy húsz százalékos béremelést szeretnénk elérni.

 

    

FEL