A biztonságosabb aratásért – a gazdákat tájékoztatták a tudnivalókról

2019. június 26. 12:23 | behir

Az aratással kapcsolatos tűzvédelmi információkról hallhattak az érdeklődők a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hatósági szolgálatvezetőjétől egy hétfői konferencián.

Békés megyében az aratási munkálatok összesen több mint 145 ezer hektárnyt érintenek, a terület nagysága, a gyorsan változó, szélsőséges időjárás és a mezőgazdasági gépek, illetve technikai eszközök mennyisége kockázati forrást jelent tűzvédelmi szempontjából: ezért a hatóság és a gazdálkodók közötti kapcsolattartás és konzultáció lehetősége a tűzmegelőzés egyik legfontosabb sarokkövének számít – olvasható a Békés Megyei Katasztófavédelmi Igazgatóság honlapján.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés Megyei Igazgatósága szervezésében megrendezett Békés Megyei Aratási Koordinációs Bizottsági ülés célja, hogy az aratási munkák megkezdése előtt az érintett szervek és hatóságok felvilágosítást adjanak szakterületüket érintő fontos témákról és arról, hogy ezekről az információkról minél többen értesüljenek.

Az ülésen részt vett Gombkötő Zoltán tűzoltó alezredes, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hatósági szolgálatvezetője is. Előadásában több más kérdés mellett beszélt a katasztrófavédelem vízügyi és vízvédelmi hatósági feladatairól, kiemelte a gépszemlék lefolytatásának jogszabályszerű menetét és a szemlék kötelező elemeit, valamint tájékoztatást nyújtott a mezőgazdasági eredetű tűzesetek keletkezési okairól.

További programok »

FEL