Aratásnál is be kell tartani a tűzvédelmi előírásokat

A nyári időszakban tűzvédelmi szempontból a legveszélyesebb munkafolyamat a szemes termény betakarítása és a terményszárítás. Éppen ezért a megye katasztrófavédelmi kirendeltségei felveszik a kapcsolatot az érintettekkel, hogy felhívják figyelmüket az ügy fontosságára.

A tűzesetek megelőzése érdekében a kirendeltségek szakemberei a munkák megkezdése előtt több alkalommal is tűzbiztonsági konzultációkat tartanak a gazdálkodók részére – írja a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapja. A konzultációkon többek között szó esik a betakarítással kapcsolatos tűzesetek tapasztalatairól, valamint a hatósági jogszabályi változásokról. Felhívták a gazdálkodók figyelmét a tűzvédelmi előírások folyamatos betartására és a tűzesetek megelőzésére, tekintettel a tűzesetek során keletkező magas kárértékre.

Az elkövetkezendő hónapokban a kirendeltségek munkatársai több alkalommal ellenőrizni fogják az aratás közbeni tűzvédelmi szabályok betartását. Ezek során többek között vizsgálják a tűzoltó készülékek készenlétben tartását, a mezőgazdasági erő- és munkagépek műszaki ellenőrzésének elvégzését, dohányzási szabályok betartását, az erő- és munkagépek kipufogó-vezetékeinek műszaki állapotát, a tartalék üzem- és kenőanyagok elhelyezését, valamint egyéb tűzvédelmi szabályok betartását.

Megosztás:

Címke: , , , ,