A beteg gyerekekért futottak – Jótékonysági futást rendeztek Békéscsabán

2018. december 16. 16:05 | Szabó Rita

Jótékonysági futóversenyt rendeztek Békéscsabán, az Árpád Fürdőnél vasárnap. Az eseményen nevezési díj nem volt, ám támogatói jegyeket lehetett vásárolni, amelynek teljes összegét a békéscsabai kórház gyermekosztályának ajánlották fel.

A zord időjárás ellenére sokan összegyűltek a békéscsabai fürdőnél: 124-en neveztek a jótékonysági futásra.  Az esemény érdekessége, hogy  nem volt nevezési díj, azonban lehetett támogatói jegyeket vásárolni 1000-2000 és 3000 forintos értékben. A kezdeményezéshez jó szívvel csatlakoztak a futók.

– Bármikor szívesen csatlakozom minden olyan jótékonysági futáshoz, ahol embereken lehet segíteni, engem ez a cél vezérel – árulta el az egyik résztvevő, Erdős Tímea.

A rendezvényen volt olyan is, akinek plusz motivációt és erőt adott, hogy egy jótékony célért futhat és mozoghat.

– Az ember az egészségéért fut, de ha mások egészségéért is kell futni, az ad egy plusz lendületet és kitartást az embernek – fogalmazott Tábor Antal.

A szervezők a befolyt összeget a Békés Megyei Központi Kórház dr. Réthy Pál Tagkórházának Gyermekosztálya számára juttatják el.

– Regisztráció után futhatnak a nevezők néhány kilométert. Ez nem verseny, időmérés, hiszen nem ez a lényeg, a cél, hogy közösen fussunk az alapítványt támogatva. Reggel 115 regisztrálót láttam, de lehetőség van a helyszínen is regisztrálni, így bízom benne, hogy ez a szám csak nő majd – tájékoztatott a rendezvény elején Tóth László futónagykövet.

A futónagykövet hozzátette: 3 távot teljesíthettek a nevezők.  Egy 1,1 km-est, egy 4,6 km-est, valamint egy hosszabb 9,2 km-est. 124 regisztrálóból 86-an teljesítették a távok egyikét, ugyanis lehetőség volt futás nélkül is támogatójegyet vásárolni.

FEL