A békéscsabai iskolák megkapták a hőmérőket

2020. október 1. 15:46 | Csiffáry Zsuzsanna

Az operatív törzs döntése alapján csütörtöktől kötelezően meg kell mérni mindenki testhőmérsékletét, aki óvodai vagy iskolai épületbe lép be. A békéscsabai intézmények is megkapták a készülékeket.

Egyéni felelősségvállalásra hívta fel a figyelmet Müller Cecília országos tisztifőorvos hétfői sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy az intézmények felkészültek a testhőmérséklet ellenőrzésére, amelyet október elsejétől minden óvodában és iskolában, minden, az intézménybe belépő – a dolgozókat is ideértve – esetében mérni kell.

Az oktatási államtitkárság a szabályzat és a használati utasítás mellett biztosította a hőmérőket az intézmények számára. Több békéscsabai intézmény is megkapta már az eszközöket, így a Savio Szent Domonkos Katolikus Általános Iskola és Óvoda is. Caimacan Klára igazgató megkeresésünkre elmondta, hogy Békéscsabán, a székhelyintézményben 168 diákjuk van, az iskola összesen 28 hőmérőt kapott. Az eszközöket úgy osztják szét, hogy minden telephelyre jusson. A reggeli testhőmérséklet mérését már 7 órakor elkezdik és minden diák 8 órakor, az iskolapadban tudja megkezdeni a tanulást.

A Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában 575 diák tanul két telephelyen. Az ő esetükben az ügyeletes pedagógus végzi a hőmérést, a portás pedig a kézfertőtlenítést. Tirjákné Prisztavok Ágnes intézményvezető arról tájékoztatott, hogy 16 hőmérőt kaptak, hozzátéve, hogy az első napon nem találtak lázas diákot a reggeli testhőmérséklet mérés során.

 

Galéria

További programok »

FEL