A Békéscsaba bajnoki aranyérmes női kézilabdázóit köszöntötték a városházán

2022. május 23. 18:33 | Vincze Attila

A hagyományoknak megfelelően ismét a városháza dísztermében fogadta az önkormányzat az újdonsült aranyérmes Békéscsabai Előre NKSE női kézilabdázóit, valamint a klub stábtagjait és vezetését.

Mint ismert, a nagy hagyományokkal rendelkező békéscsabai egyesület a tavalyi kudarcos szezon után – amikor is a csapat kiesett az élvonalból –, a 2021/2022-es idényben megnyerte a másodosztályt és újra feljutott az NB I-be. Békéscsaba önkormányzata ezúttal a szokásosnál is nagyobb örömmel köszöntötte a kézis lányokat és a szakmai stábot. Szarvas Péter polgármester beszédében kiemelte, hogy tavaly ugyan szomorúan vette mindenki tudomásul, hogy a gárda kiesett az élvonalból, de bizakodott abban, hogy a csapat mihamarabb visszajuthat a legjobbak közé, és ez végül a lehető leggyorsabban sikerült is. 

– Nagy büszkeség ez Békéscsabának, hiszen a magyar női kézilabda bajnokság Európa, és a világ talán legerősebb bajnoksága és ott a 14 csapat egyikének lenni mindenképpen egy sportsikernek tekinthető. A lányok éltek a lehetőséggel és az új edző, Papp Bálint irányításával az alapszakaszban végig vezettek és a rájátszást is szépen teljesítették, így visszajutottak az első osztályba – fogalmazott a városvezető, aki arról is szólt, hogy elkészültek a város új tervezett multifunkcionális sportcsarnokának kivitelezési tervei, így ha minden jól megy, akkor néhány éven belül még színvonalasabb otthona lehet a női kézilabda és röplabda csapatnak. 

A Békéscsabai Előre NKSE vezetőedzője elmondta, hogy egy nagyon szép szezont zárt az együttes, és büszke arra, amit a játékosokkal együtt elértek, aki egyúttal megjegyezte, hogy az NB I-es jó szerepléshez személyi változtatásokra is szükség lesz majd.

– Köszönet jár a városnak, a klubvezetésnek, de főként a játékosoknak, hiszen rengeteg munkát tettek bele és ez nélkülük nem jöhetett volna össze, úgyhogy a legnagyobb dicsőség az övéké, hiszen nagyon szépen teljesítettek – hangsúlyozta Papp Bálint

A bajnoki aranyérmes Szabó Dóra természetesen boldogan értékelte a mögöttünk álló szezont. 

– Egy nagyon kiegyensúlyozott idényt tudhatunk magunk mögött, nagyon keményen dolgoztunk a lányokkal és a szakmai stábbal, úgy érzem ennek meglett az eredménye és nagyon boldogok vagyunk a bajnoki cím miatt – részletezte a játékos.

Az eseményen a város vezetői a hölgyeknek egy-egy szál virággal, valamint egy emlékplakettel, a klub férfitagjainak pedig egy-egy üveg borral köszönte meg az egész éves jó teljesítményt. 

További programok »

FEL