96 diák lépett fel a III. Ünnepi gálahangversenyen

2023. március 30. 16:35 | Csiffáry Zsuzsanna

Harmadik alkalommal rendezte meg a Gyulai Tankerületi Központ és az Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola az ünnepi gálahangversenyét Gyulán. A műsort a bucsai, a gyomaendrődi, a mezőberényi, a vésztői, a békési, a szeghalmi, a dévaványai, illetve a gyulai alapfokú művészeti iskola növendékeinek és tanárainak előadása töltötte meg.

Az ünnepi műsor elején Görgényi Ernő, Gyula polgármestere mondott köszöntőt. Beszédében többek között a zene emberre gyakorolt jótékony hatásairól, valamint a hangszeres tudásba fektetett jelentős munkáról tett említést.

Fotó:Behir.hu/Csiffáry Zsuzsanna

Czirok Mihály, a Gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője elmondta, hogy a zenei képzéseken 6-22 éves korig lehet részt venni. Kiemelte, hogy a műsor a legkülönfélébb zenei műfajokat, stílusokat mutatta be a zene kedvelőinek. 

Fotó: Behir.hu/Csiffáry Zsuzsanna

Puskás Sándor, az intézmény pedagógusa elmondta a Behirnek, hogy nagyon büszke a diákjaira, majd megerősítette azt a gondolatot, hogy a zene nélkülözhetetlen az életben. 

– Aki valamilyen hangszeren játszik, vagy énekel, hatalmas ajándékot kapott. A zene közvetlenül a lélekre hat, a legjobb testi és lelki feltöltőegység. Az ünnepi gálahangverseny izgalmas és változatos repertoárral kedveskedett mindenkinek. Intézményünk profilja a komolyzene, ám az összeállításunkban egyaránt szerepel jazz, komolyzene, poprock, valamint egyéni szóló fellpések is – mondta el Puskás Sándor. 

A III. ünnepi gálahangversenyen 96 diák mutatta be tudását a nagyérdeműnek a Gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola előadótermében. 

Galéria

 

 

 

További programok »

FEL