Jól ismert előadókkal, kilenc helyszínen rendezik meg az Őszi Művészeti Heteket

2023. szeptember 27. 13:45 | Csiffáry Zsuzsanna

Október elsején kezdődik el az Őszi Művészeti Hetek programkavalkádja Békéscsabán. Forczek Győző, a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatóhelyettese arról tájékoztatott, hogy a fesztivál kilenc helyszínen zajlik majd. Mint mondta, országosan és helyi szinten is elismert előadóművészeket hívtak meg a rendezvényre.

Az Őszi Művészeti Hetek elnevezésű programsorozatot október elsején nyitják meg hivatalosan a Csabagyöngye Kulturális Központban. Elsőként a Budapest Klezmer Band lép színpadra Szinetár Dóra színművésszel, énekessel.

A fesztivál sajtótájékoztatóján, szerdán délelőtt Forczek Győző, az intézmény igazgatóhelyettese kiemelte, hogy programjaikat kilenc helyszínen szervezik meg. 

 – A koncertek és a fellépések 90 százaléka intézményünk különböző termeiben kapnak helyet. Külső helyszínen is lesznek programok, ilyen például a Munkácsy Emlékház, ahol a Zenit fesztivál bizonyos programelemeit tartjuk meg. Ezt a szálat tovább gondolva térzenét is hallhatunk majd a megújult piac környezetében – fogalmazott az igazgatóhelyettes.

Forczek Győző kitért arra, hogy a zenei programok mellett a képzőművészet is teret kap. 

 – Az összes fesztiválunknál nagyon fontos szempont, hogy mindig a minőséget célozzuk meg. Ugyanúgy meghívtunk országosan elismert előadóművészeket, zenészeket, mint a Csabai Farsangkor, vagy a Tavaszi fesztiválkor, ugyanakkor helyi művészeknek is teret és lehetőséget biztosítunk a fellépésre. A Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar jubileumi koncerttel örveneztet meg bennünket. A könnyű- és a klasszikus zene mellett minden esetben figyelmet fordítunk a képzőművészetre is. A Csabai Szalon kiállítása rendszerint az Őszi Művészeti Hetek idején nyílik meg – tette hozzá Forczek Győző. 

Az Őszi Művészeti Hetek október 1-től november 30-ig várja az érdeklődőket. A programlehetőségekről itt tájékozódhatnak bővebben az érdeklődők. 

 

Fotó: Csiffáry Zsuzsanna/Behir.hu

További programok »

FEL