800 palacsintát osztottak ki a Lencsési Gyermeknapi Előzetesen

2023. május 20. 18:31 | Papp Ádám Sándor

Ezúttal is nagy érdeklődés övezte a Lencsési Gyermeknapi Előzetes a helyi közösségi ház területén szombaton. A több, mint három évtizedes rendezvényen számos program várta a kilátogatókat, továbbá a szervezők 800 darab palacsintát is kiosztottak a fiataloknak.

Délután három órától az Élővíz-csatorna mentén kishalfogó versennyel, valamint szabadtéri játszóházzal kezdődött meg a lakótelepen hagyománynak számító rendezvény. Ezzel egy időben a Lencsési Óvoda nagycsoportosai foglalták el a nagyszínpadot, majd fél órával a kezdést követően az esős időjárás miatt a kulturális intézményben tartott Goshinkai karate bemutatót Gregor László 8 danos mester. Az eső elállt a gyermekek legnagyobb örömére, így négy órakor elkezdődött a mintegy 800 darab palacsinta kiosztása. A behir.hu kérdésére több helyi szülő és fiatal elmondta, hogy évek óta látogatják a rendezvényt, ahol a gyerekek egy kellemes délutánt tölthetnek el, valamint új barátokra is lehelhetnek.

– Az íjászatot már kipróbáltuk, még lovagolni és kézműveskedni szeretnék a barátnőmmel. Nagyon jól érezzük magunkat, minden évben kijövünk a szüleinkkel a programokra – mondta a behir.hu kérdésére Rózsa Regina.

A színpadi produkciók mellett az ugrálóvár előtt és a vattacukros bódénál is nagy sor állt, továbbá sokan vártak az arcfestésre. A rendőrség szintén kitelepült a programra, hogy tájékoztatókkal és játékos vetélkedőkkel színesítsék a délutánt.

– A programnak több, mint három évtizedes hagyománya van. A célunk az, hogy a Lencsési lakótelepen élő gyermekeknek szervezzünk egy igényes délutánt a gyermeknap közeledtével. Azt tapasztaljuk, hogy a '90-es években, amikor többen laktak itt, akkor volt a legtöbb látogatónk, de az utóbbi években sem panaszkodhatunk – fogalmazott Takács Péter, a Lencsési Közösségi Ház vezetője.

Az eseményen fellépett a Békéscsabai Mazsorett Táncegyüttes, a Kacagó Bábszínház, végül Tücsök Peti zenés, interaktív gyermekműsorával zárult a gyermeknapi előzetes.

 

Galéria

További programok »

FEL