80 percig bírta a Csaba, az NB II-es Kazincbarcika ellen búcsúzott a kupától

2023. szeptember 16. 19:48 | Hidvégi Dávid

A labdarúgó Magyar Kupa harmadik fordulójában folytatta a szereplését az NB III-as Békéscsaba 1912 Előre, amikor szombaton hazai pályán fogadta a másodosztályú Kazincbarcika együttesét. Bár a lilák sokáig jól tartották magukat, a mérkőzés utolsó negyedórájára elfáradtak a játékosok.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE – KOLORCITY KAZINBARCIKA SC 0–2 (0–0)
MOL Magyar Kupa labdarúgó-mérkőzés, Békéscsaba, Kórház utcai stadion, 620 néző. Vezette: Kovács J. Zoltán (Szilágyi N., Szabó F.)
BÉKÉSCSABA: Krnács – Komáromi, Fazekas L. (Zvara, 59.), Albert, Bora, Mikló – Farkas, Váradi (Mágocsi, 83.) – Pintér – Vólent (Rédling, 83.), Zádori (Máris, 56.). Vezetőedző: Csató Sándor.
KAZINCBARCIKA: Tóth – Ternován (Székely 69.), Szemere, Heil, Papp, Kotula (Süttő, 80.) – Csilus, Kártik (Szabó B. 69.), – Pinte (Kurdics, 80.), Morinigo, Pekár (Ádám F., 90.). Vezetőedző: Csábi József
Gólszerzők: Székely (81.), Kurdics (86.)

A Békéscsaba 7 forduló után veretlenül vezeti a bajnokság dél-keleti csoportját 21 ponttal, a Magyar Kupában pedig a Tiszaföldvár és a Monor legyőzésével első két fordulót sikerrel vette. A Kazincbarcika az NB II 10. helyén áll 10 ponttal, a kupa küzdelmekbe pedig a harmadik fordulóban csatlakozott be, hiszen az NB I és másodosztály együtteseinek az első két játéknapon nem kell pályára lépniük.

Negyedórát kellett várni a mérkőzés első helyzetére, amikor a lila-fehérben játszó Békéscsaba támadását követően Váradi Ádám lőtt fölé. A KBSC a 17. percben próbálkozott először, Pekár László szabadrúgását hárította Krnács Richárd. Egy perccel később Kártik Bálint jobboldali beadásáról maradtak le a vendég támadók. A 19. percben Kártik beadását követően Pinte Patrik emelt kapura, de lövése fölé szállt. Az első komoly helyzet az Előre előtt adódott, azonban Mikló Roland beadását követően Pintér Norbert egy méterről nem tudott kapuba találni.

A 31. percben Pekár beadását a paraguayi légiós Nicolás Moríngio fejelte fölé. A 35. percben Kártik lövése centikkel szállt el a kapufa felett. A félidő utolsó percben Szemere Balázs az üresen álló Miklóhoz fejelt, aki azonban kapu fölé emelte a labdát.

 

A hajrára fejben elfáradtak a békéscsabai játékosok

 

A második félidőt a Békéscsaba kezdte jobban, a 48. percben Komáromi Csongor jobboldali beadásáról Zádori Krisztián maradt le. Az 50. percben Pintér szöglete után a Békéscsaba les miatt érvénytelen gólt szerzett. Az 58. percben Fazekas Lóránt megsérült, miután Pekár szabálytalanul megállította, a játékos a masszőr és a csapatorvos támogatásával hagyta el a pályát. A 62. percben Vólent kisodródott helyzetből lőtt mellé.

Csábi József cseréi ültek, hiszen a 81. percben az egy perce beállt Kurdics Levente szaladt el a baoldalon, a beadására a másik csere Székely Krisztián érkezett pontosan, (0–1). A 87. percben Kurdics végleg eldöntötte a meccset, miután egy távoli szabadrúgásból megduplázta a csapata előnyét, (0–2). A Békéscsaba 80. percig jól bírt az NB II-es ellenfelével, de végül kiesett a Magyar Kupából, legközelebb jövő vasárnap a Honvéd II. együttese ellen lép pályára az NB III-ban.

 

Galéria

További programok »

Sport

Győrött álltak helyt a békési kajakosok és kenusok

A hosszú hétvégén több mint kétezer versenyző evezett a rajthoz a Mosoni-Dunán. A pénteki, esősebb időjárás után szombaton és vasárnap már napsütéses időben mérhették össze tudásukat a felnőtt és ifjúsági versenyzők, valamint a serdülő, kölyök és gyermek korosztályokban indulók.
08:20
FEL