8 év után újra a megye első osztályában játszik a Sarkadi Kinizsi

2021. augusztus 4. 12:03 | Hidvégi Dávid

Hosszú idő után újra a Megye I. osztályában indulhat a Sarkadi Kinizsi LE felnőtt csapata. Az együttes legutóbb a 2012/13-as szezonban szerepelhetett ebben a kiírásban, ahonnan akkor kiesett.

A Sarkadi Kinizsi az előző idényben a Megye II/A csoportban szerepelt, ahol a negyedik helyet szerezte meg. Ez önmagában még nem jelentett volna feljutást, de több csapat is visszalépett a Megye I-től, így a Magyar Labdarúgó Szövetség Békés Megyei Igazgatósága felkérte az együttest az első osztályban való szereplésre. A nyáron megválasztott Képíró Richárd elnök vezetésével a klub végül vállalta az új kihívást. Az országos szinten negyedosztálynak számító Megye I-et a Kinizsi az eddigi története során egyszer nyerte meg, az 1976/77-es szezonban. 

Bali István vezetőedző csapata rögtön a legnehezebb ellenféllel kezdi a bajnokságot, hiszen az NB III-ból kieső Körösladányt fogadja hazai pályán, augusztus 14-én, szombaton 17 órától.

Az együttes nyáron tábort is tartott, amely július 12-e és július 16-a között 19 gyerekkel indult, miközben a létszám 21 főre bővült. A beszámolók szerint a tábor alatt jó közösség alakult ki, ahol mindenki szuperül érezte magát, ezt bizonyítja, hogy egy megbetegedés kivételével végig jelen voltak a gyerekek. 

FEL