7 éve várt mérkőzés! Ismét Békéscsabán játszik a magyar női röplabda-válogatott

2022. szeptember 9. 17:04 | Hidvégi Dávid

Békéscsabán zárja az idei tétmérkőzések sorát a női röplabda-válogatott, amely először játszik hazai környezetben azok után, hogy kivívta a jövő évi Európa-bajnokságon való részvételt. A nemzeti együttes szombat este Portugáliával játszik a békési megyeszékhelyen.

Pénteken délelőtt a városi sportcsarnok edzőtermében tréningeztek a magyar női röplabda válogatott tagjai. A játékosok az utolsó Európa-bajnoki selejtező mérkőzésre készültek, amelynek már nincs nagy tétje, hiszen már korábban eldőlt, hogy a nemzeti csapat ott lehet a jövő évi kontinensviadalon.

– Nagyon örülünk a kijutásnak, ez egy nagyon-nagy siker, 2015 óta folyamatosan ott vagyunk az Európa-bajnokságon. Számomra különleges, hiszen ez lesz már az ötödik alkalom, hogy ott lehetek a kontinensviadalon – mondta kérdésünkre Szakmáry Gréta, a magyar női röplabda-válogatott játékosa.

A válogatottban több békéscsabai kötődésű játékos is szerepel, hiszen Szakmáry mellett Szedmák Réka és Petőváry Panni korábban a BRSE játékosai voltak, míg Bagyinka Fanni és Pintér Andrea jelenleg is a viharsarkiakat erősíti. A csapat a hazai, 3:2-es vereség után idegenben is kikapott Ukrajnától, így az már biztos, hogy a második helyen zárja a selejtezőcsoportot.

– Sajnos a második ukránok elleni mérkőzés nem úgy sikerült, ahogy azt terveztük, sok hibával játszottunk, de próbálunk ebből is építkezni. Megnéztük videón a meccset és próbáljuk kijavítani a hibáinkat. Úgy gondolom a kommunikációnak és a csapategységnek köszönhetően ezen túl fogunk jutni – emelte ki a szombati mérkőzést megelőzően Pintér Andrea, aki válogatott tétmérkőzésen mutatkozhat be a békéscsabai közönség előtt, hiszen nyáron igazolt a BRSE csapatához.

A megyeszékhelyen már nagy a készülődés, a szurkolók is izgatottan várják a szombaton 19 órakor kezdődő portugálok elleni Eb-selejtezőt. Nem ez lesz a nemzeti csapat első békéscsabai mérkőzése, ugyanis a mieink itt kezdték meg a 2015-ös Európa-liga menetelésüket a Grúzia elleni párosmérkőzéssel. Akkor a sorozat a végén a magyar játékosok emelhették magasba a trófeát.

 

További programok »

FEL