60 adag pörköltet főzött a mentősöknek és a sürgősségiseknek egy csabai társaság

2020. április 25. 16:47 | Such Tamás

A jóravaló csabai baráti társaság, egy 10 éve működő, húsz fős közösség. Szombat reggel négyen, 60 fő számára csülökpörköltet főztek, amit még a délelőtti órákban személyesen át is adtak a csabai mentőállomás és a szintén helyi kórház sürgősségi betegellátó osztálya ügyeleteseinek.

„Az ötlet Szpisják Gyurka barátunk fejéből pattant ki – mondta Csányi Illés, a csapat szóvivője –, a fővárosi, Etesd a dokit! kezdeményezés mintájára. Mindezzel kapcsolatban megkérdeztük az egyik kórházban dolgozó ismerősünket, aki örömmel fogadta az elképzelésünket.”

 

60 adag pörköltött főzött egy csabai baráti társaság

A mentőállomáson...

 

Vizsnyiczai Ricsi hozzáfűzte, Gyurka a szellemi tőke, a többiek pedig az erkölcsi és anyagi támogatók. (A baráti társaság egyébként közel 20 fős, azonban a koronavírus miatti óvintézkedések végett most csak négyen fogtak kanalat – a fentebb említett urakon kívül még Kis Marci, azaz Döme is aktívkodott.)

Majd az elkészült csabai csülökpörköltet a mentőállomás és a kórház sürgősségi osztálya alkalmazottai közt osztották el testvériesen.

Az első stáció, a mentőállomás volt, ahol nagyon meghatódtak, amikor átvették az élelmet; az adományozók pedig megköszönték az egészségügyi dolgozók eddigi kitartó és áldozatos munkáját.

 

60 adag pörköltött főzött egy csabai baráti társaság

... és a kórházban

 

Kórházi morzsák:

– Jézus Mária, ezt hova tegyük most? – kérdezte a csabai intézmény küszöbén az ügyeletes nővér, amikor meglátta a legények kezében a pörkölt-porciókat.

– Ezt önöknek hoztuk ebédre! – felelte Ricsi.

– Nagyon szépen köszönjük! Jön majd valaki az ételért?

– Igen, Dajka Zsolti, a betegszállító.

 

Galéria

 

A kórház sürgősségi munkatársai is természetesen elérzékenyültek. 

„Megköszönjük az áldozatos munkájukat – fűzte mindehhez Csányi Illés –, amit a betegekért tesznek. Fogyasszák jó egészséggel!”

 

60 adag pörköltött főzött egy csabai baráti társaság

Illés, Döme, Dajesz, Gyurka, Ricsi

További programok »

Itthon

Diáksport napon mérték össze erejüket a Vízműben a sulisok

A Békéscsabai Szakképzési Centrum Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium Jókai Mór Kollégiuma szervezett diáksport napot csütörtökön délután. A délután 15 órakor kezdődő versenyen részt vesznek a BSZC-hez tartozó összes kollégium versenyző diákjai, akik öt számban, köztük lövészetben, dartsban, tollaslabdában és szkanderben mérték össze erejüket. 
2022. szeptember 29. 16:40
FEL