50 éves a Kazinczy óvoda

Ünnepség a Tábor utcában.

50 éves lett a békéscsabai Kazinczy óvoda! A kerek évforduló alkalmából jubileumi ünnepséget rendeztek az intézmény Tábor utcai telephelyén.

Király Alexandra 12 éve búcsúzott el az óvodától, de mindig szívesen tér vissza ide, ezúttal az ünnepi produkcióban segített és közösen lépett fel a gyerekekkel.

– Tipikusan az a kisgyerek voltam, aki nagyon szeretett óvodába járni, mindig a csoporttársaimmal játszottunk az udvaron, bennem mély nyomot hagyott az óvoda és bármikor szívesen jövök ide vissza – fogalmazott a fiatal lány.

Az óvodát a most idejáró gyerekek is nagyon szeretik.

– Azért szeretem, mert Kazár Bogival, amikor kint vagyunk a libikókával szoktunk villámosat játszani, és azért szeretek ebbe az óvodába járni, mert az óvó nénik kedvesek velem – tette hozzá egy kis óvodás.

Az intézmény jelenleg hét csoporttal, 170 férőhellyel, huszonötös csoportlétszámmal működik. Az ünnepségen az óvoda korábbi vezetői is felidézték az elmúlt 50 év történéseit, ami számos változást és örömöt hozott az itt dolgozók, a szülők és a gyerekek számára.

– Egy éve vezetem, de nekem szívügyem az óvoda, mivel itt nőttem fel a lakótelepen, egy kicsit tanúja is voltam a megnyitásnak, a kezdeteknek. Egy jól működő intézmény, szeretik a szülők, a gyermekek is, lakótelepi környezetben és folyamatosan fejlesztik – emelte ki Beghdadi Éva intézményvezető.

A jubileumi ünnepségen Kiss Tibor alpolgármester elmondta, a közeljövőben egy energetikai beruházással újulhat meg a Tábor utcai épület.

– A város úgy döntött, hogy egy közel 140 millió forintos fejlesztést hajt itt végre, tehát az óvodának kívánom, hogy élje meg a 150. évfordulóját is. A város nemcsak ebben, hanem a munkában, a problémák megoldásában és az ilyen örömteli rendezvényekben is partner – hangsúlyozta az alpolgármester.

 

Megosztás:

Címke: ,