300 néptáncos lépett fel a Viharsarki Vigadalmon a Csabagyöngyében

2019. március 24. 20:10 | Kovács Andrea

A Tabán Néptánc Egyesület ismét megrendezte a Viharsarki Vigadalmat. Az idei találkozóra mintegy 300 néptáncos érkezett Békéscsabára. A házigazda mellett utánpótlásuk, a Kistabán táncosai is felléptek a rendezvénynek helyet adó Csabagyöngye Kulturális Központban. 

 

 

A Tabán táncegyüttes alapítója Kurtucz Borbála szervezte meg először a nemzetközi fesztivált közel 10 évvel ezelőtt. Farkas Tamás, a Tabán néptáncegyüttes művészeti vezetője a VII. Viharsarki Vigadalomról elmondta: hét tánccsoportból mintegy 300 néptáncos találkozik a rendezvényen a népi kultúra, a néptánc és  a népzene összetartó erejének fontosságát közvetítve. Mindezek mellett a magyarságunk ápolását, a helyi értékek gyűjtését és színpadra állítását és a helyi közönség szórakoztatását is fontosnak tarják -mondta Farkas Tamás.

A házigazda néptáncegyüttes Falusi ízek címmel egy táncszínházi darabbal lépett fel, de bemutatkozott közvetlen utánpótlásuk a Kistabán gyermek néptáncegyüttes is, amelynek tagjai mezőföldi táncokat adtak elő.

 

Kistabán Néptáncegyüttes (Fotó: Fazekas Róbert)

 

További programok »

FEL