30 éves a Nagycsaládosok Országos Egyesülete

2017. szeptember 23. 15:40 | Papp Ádám Sándor

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete szombaton ünnepelte Szarvas városában harmincadik születésnapját. Az egyesület mára országszerte közel 15 ezer tagot -nagycsaládokat- számlál 100 ezres nagyságrendben.

Ezeken a születésnapi rendezvényeken az egész családot megszólítják a szervezők. A kicsiknek például kézműveskedéssel is készültek.

A nagy családoknak segít a NOE ingyenes jogsegélytől kezdve, az érdekvédelmen keresztül, a kedvezményes üdültetésekig pályázatok elnyeréséig. Az egyik családfő azt mondja ők számos kedvezményes utat köszönhetnek az egyesületnek és jó barátságokat a többi nagycsaláddal.

-A nagycsaládok azért eléggé összetartanak, mert hasonló gondjaik, problémáik vannak, megértjük egymást és mindig segítünk egymásnak. Mert tudjuk, hogy szükség van a segítségre - árulta el a 7. TV-nek Németh Ádám, három gyermekes családapa.

Az ünnepségen jelen volt Semjén Zsolt miniszterelnök helyettes aki elmondta, hogy a családok adják a nemzet alapját. Kifejtette nem szabad hagyni, hogy az erőltetett bevándorlás legyen a megoldás a csökkenő népességre. A cél, hogy magyar családokban, magyar gyerekek szülessenek, akik magyar kultúrában nőnek fel. Hozzátette: a nagycsaládosok adókedvezményével két harmadára nőttek a nettó jövedelmek. A miniszterelnök helyettes hozzátette, hogy a családi otthonteremtési kedvezmény bevezetése óta 16 ezer nagycsaládos háztartás kapott segítséget 84 milliárd forint összegben.

"A kormány mindent megtesz azért hogy nemzeti identitásunk megmaradjon és magyar családokban, magyar gyerekek nőjenek fel, magyar indentitással. A támogatások rendszere folyamatosan bővül, kezdve a családi adó kedvezményekkel amivel több ezer család nettó bére emelkedett két harmadával. 2018 pedig a családok éve lesz." - mondta Novák Katalin, az EMMI család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

A NOE az elmúlt három évtizedben mintegy 28 városban szervezett találkozót, amelyeken több mint százezer ember vett részt. A mostani őszi találkozó vendéglátója a Békés megyei Szarvas városa lett. Babák Mihály (Fidesz) polgármester köszöntőjében hangsúlyozta, a nagycsaládosok hozzájárulnak a haza, a nemzet és az ország megmaradásához.

 

 

További programok »

Életmód

Divatipar az egyik legszennyezőbb iparág

A világ második legszennyezőbb iparága a divatipar, amely az üvegházhatású gázok kibocsátásának 4 százalékáért felelős. Az iparág 2030-as fenntarthatósági céljainak 90 százaléka elérhető lenne csupán 50 dolláros tonnánkénti pluszköltséggel – derül ki a McKinsey és a Global Fashion Agenda közös tanulmányából.
09:46
FEL